Shenzhen merkezli akıllı telefon üreticisi Honor, bugün düzenlediği lansman etkinliğinde yeni nesil tableti Honor Pad 8‘i resmi olarak tanıttı. Yeni model, geçen sene tanıtılan Pad V7 modelinin devam modeli ve 12 inçlik devasa bir ekran sunarken gücünü Qualcomm’un Snapdragon 680 yonga setinden alıyor.
12 inç ekran sunan, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 680 yonga setinden alan tablet, isteğe bağlı olaraktan klavye eklentisi ile geliyor.
Honor Pad 8, 2000×1200 piksel çözünürlüğe sahip IPS LCD ekran ile birlikte geliyor ve ön tarafta 5MP çözünürlüğünde özçekim kamerası sunuyor. Arka tarafta ise aynı 5MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Tablet Snapdragon 680 yonga setine sahipken bellek tarafında 4GB, 6GB ve 8GB RAM sunuyor.

Tablet her ne kadar üç farklı RAM seçeneği geliyor olsa da, dahili depolama alanı tarafında 128GB dahili depolama alanı sunuyor fakat microSD kart desteği sunmuyor.
Tablet, aslına bakıldığı zaman tam bir multimedya eğlence cihazı olarak sınıflandırılabilir. Yazılım tarafında Android işletim sistemini kullanan cihaz, Magic UI 6.1 kullanıcı arayüzü sayesinde 6 binden fazla uygulama için bölünmüş ekran desteği sunuyor ve ayrıca widgetlar, kayan pencereler ve Honor ekosistemi ile bağlantıda tutmak için senkronizasyon yer alıyor.
6.9mm’lik ince bir kasaya sahip Honor Pad 8, yalnızca 520 gram ağırlığında ve içerisinde barındırdığı teknolojinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi 7250 mAh kapasiteli bataryadan 22,5W hızlı şarj desteği ile sağlıyor ve USB Type-C bağlantı noktası üzerinden şarj oluyor.