Perşembe, Mart 28, 2024

Huawei EMUI 10 Tanıtıldı! – İşte İlk Özellikler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, bir süredir geliştirme konferansı üzerinde çalışmalarına devam ediyordu. Teknoloji devinin daha çok kendi işletim sistemine odaklandığını gördük. Bu yönde birçok haber ortaya çıkmış ve markanın kendi işletim sistemini tanıtacağı kesinleşmişti. Beklenen oldu ve HarmonyOS tanıtıldı. Hemen sonrasında ise Huawei EMUI 10 ortaya çıktı.

Mevcut akıllı telefonlar için uyum sağlayacak olan Huawei EMUI 10, markanın bir hayli öne çıkmasını sağlayacak gibi gözüküyor. Android Q işletim sistemi üzerinden geliştirilen Huawei EMUI 10 tanıtımı sonrasında ortaya çıkan yeniliklere ve özelliklere bakalım.

Huawei EMUI 10 ile Daha Yüksek Hız

Huawei EMUI 10 sürümünde, performans konusunda önemli adımlar atılmış durumda. Yapılan iyileştirmeler sonrasında %20’lik bir performans artışı elde edilmiş.

Bunun yanında GPU Turbo özelliği üzerinde yapılan geliştirme sonrasında bu özellik kısmında da %60’lık bir performans artışı elde edilmiş. Bu yönüyle iOS işletim sisteminden 2 kata daha yüksek performans sunulduğu söyleniyor. Tabii ki iddiayı doğrulamak için önce testleri beklemek gerekecek.

Kilit Ekranında Yapay Zeka

Diğer bir değişiklik kilit ekranında karşımıza çıkıyor. EMUI 10 ile kilit ekranı için yapay zeka desteğinin geldiğini görüyoruz. Artık yapay zeka sizin deneyimlerinizi algılayabilecek ve içerik analizi sonrasında size en uygun içerikler kilit ekranında karşınıza çıkacak.

Huawei EMUI 10

Karanlık Mod

Android Q işletim sisteminin özelliklerinden biri olan karanlık mod, Huawei EMUI 10 ile Huawei akıllı telefonlarına da geliyor. Huawei karanlık modu en iyi şekilde akıllı telefonlarına uyarladığını söylüyor.

Huawei EMUI 10

AOD Mod

Son olarak AOD modundan söz edelim. Yeni modun, sürekli açık ekranlara benzediğini net bir şekilde söyleyebiliriz. Bu mod sayesinde ekran kapalı olduğu zaman, ekranda saat gösterimi ve belli nesnelerin gösterimi mümkün hale geliyor. Bir nevi sürekli açık ekran özelliği akıllı telefonlara gelmiş oldu.

Huawei EMUI 10

Tüm bu özelliklerle beraber Huawei EMUI 10 sürümünün geleceği Huawei modelleri de açıklandı. Güncelleme alacak ilk modeller şöyle açıklandı;

  • Huawei P30 Pro, P30, P30 Lite
  • Huawei Mate 20 X, Mate 20 Pro, Mate 20, Mate 20 Porsche Design
  • Honor V20
  • Honor Magic 2

Yeni sürümün dağıtımı ise 8 Eylül’de başlayacak. Güncelleme alacak olan modellerin sayısının artması bekleniyor.

 

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler