Perşembe, Mart 28, 2024

Huawei, Kanada Ar-Ge Merkezinde 6G Çalışmalarına Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pek çok firma hala 5G dağıtımlarının ilk aşamalarındayken, Çin merkezli teknoloji devi Huawei altıncı nesil ağ çözümleri hakkında Ottawa’daki laboratuvarlarında ilk araştırmalara başladı.

Raporlara göre, şirket 6G ağı ve olası uygulamaları üzerine 13’ten fazla üniversite ve araştırma enstitüsü ile beraber çalışıyor. Huawei tarafından yayınlanan geçici bir tahmine göre, çalışmalarına başlanan bu 6G teknolojisinin 2030’dan önce ticari olarak piyasada olması beklenmiyor.

6g network 1 part 2

Ayriyetten bu yılın başlarında ortaya çıkan haberlerde de bir diğer önemli teknoloji devi Samsung’un Güney Kore’nin başkenti Seul’deki araştırma üssünde benzer 6G adımlar attığını ortaya çıkmıştı. Bu nedenle, Huawei’nin yeni nesil mobil bağlantıda kendisini öncü firmalar arasında konumlandırmaya çalışması şaşırtıcı değil. 

Nokia, Ericsson ve SK Telecom firmaları da Haziran ayında 6G’nin gelişimi için birlikte çalışarak bu alanda yapacakları ortaklıkları duyurmuştu. Genel olarak, şu anda 6G teknolojisi için açık bir standart bulunmadığından ve yapılan tüm araştırmalar pratikten ziyade teorik olarak yapıldığı için, yapılan bu çalışmaların hala ilk aşamada olduğunu söyleyebiliriz. Yani 5G teknolojisi yaygınlaştıktan sonra firmalar bu alandaki çalışmalarına daha fazla hız verecektir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler