Cuma, Nisan 19, 2024

Huawei Mate 40 Ailesi Geekbench Tarafında Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi Huawei‘nin merakla beklenen Mate 40 serisini bu ay piyasaya süreceği doğrulandı. Yaklaşan Mate 40 serisinin Mate 40, Mate 40 Pro ve Mate 40 Pro + içermesi bekleniyor. Şirket lansman tarihinde bu cihazlardan detaylı olarak bahsedecek olsa da Mate 40 Pro’nun GeekBench listesi bize akıllı telefonun özellikleri hakkında bir fikir verdi.

GeekBench listesi, Mate 40 Pro’nun NOH-NX9 model numarası taşıdığını ve tamamen yeni Kirin 9000 yonga setinden güç aldığını öne sürüyor, yonga setinin adı belirtilmedi. GPU performansı için akıllı telefon Mali-G78’e güvenecek. Kıyaslama sitesi ayrıca telefonun 8GB RAM’e sahip olacağını ortaya koyuyor, ancak daha fazla RAM isteyenler için daha fazla varyantın olup olmayacağı belli değil.

Akıllı telefon, Android 10 tarafından desteklenecek ve bu ay piyasaya sürülen tüm akıllı telefonların kutudan Android 11’i sunduğu gerçeği göz önüne alındığında bu biraz garip geliyor. Ancak, bir Huawei telefonu olduğu için Google Play Store’a erişemeyeceğinizi belirtmekte fayda var. Bunun yerine, tüm uygulamalarınızı şirketin kendi AppGallery uygulama mağazasından indirmeniz gerekecektir.

GeekBench puanlarından bahseden Mate 40 Pro, GeekBench 5’te 1020 tek çekirdekli puan ve 3710 çok çekirdekli puan almayı başardı.

Daha önce sızdırılan görüntülere göre, Mate 40 Pro akıllı telefon, kavisli bir ekrana sahip olacak ve ön tarafa bakan çift kameraya sahip olacak ve bir delikli kamera tasarımına sahip olacak. Akıllı telefonun arkasında, içinde 108 MP sensör dahil olmak üzere dört kamera görebileceğimiz dairesel bir kamera modülü olacak. Dairesel kamera modülünün sağ tarafında, bir LED flaş ve muhtemelen derinlik sensörü yer alacak. Çizimler ayrıca Mate 40 Pro’nun altı farklı renk seçeneğinde mevcut olabileceğini gösteriyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler