Perşembe, Mart 28, 2024

Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro Kullananlar İçin Güzel Haber!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon piyasasında her geçen gün daha iyi başarılara imza atan Huawei şirketi, geçtiğimiz dönemde kullanıcılarına sunduğu Mate 9 ve Mate 9 Pro modelleri için Android işletim sisteminin yeni sürümü olan Oreo‘yu yayınlayacağını duyurmuştu. Bu modellerin kullanıcıları, beklediği güncellemeye ulaşıyor. Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro modelleri için Android 8.0 Oreo güncellemesi yolda. 

Güncelleme Çin’de Kullanıma Açıldı

Merkezi Çin’in Shenzen şehrinde bulunan şirket, son yıllarda akıllı cep telefonu piyasasında kendisinden oldukça fazla bir şekilde söz ettirmeyi başaran şirketler arasında. Sade ve akıcı arayüzü, dengi olan telefonlara göre aynı özellikleri daha uygun fiyata satışa çıkartan Huawei, yazılım desteğiyle de kullanıcılarının beğenisini kazanmaya devam ediyor. 

Mate serisiyle büyük beğeni kazanan Huawei, en son Mate 10 ve Mate 10 Pro ile piyasada kendinden söz ettirmişti. Fakat şirket, yazılım desteğini sadece bu yeni amiral gemilerine sağlayacağa benzemiyor. Mate 10 serisinden önce çıkan Mate 9 ve Mate 9 Pro modellerine de sürüm güncellemesi vermeye hazırlanan şirket, gün itibariyle Çin‘deki kullanıcılar için Android 8.0 Oreo güncellemesini hizmete sundu. 

Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro Kullananlar İçin Güzel Haber İÇERİK png min

Android 8’in Yanında Yeni Özellikler De Sunuluyor

Sürekli olarak yeni özelliklere kavuşan Android platformunun son sürümüne verilen isim Oreo. Çıkışını yaptığından bu yana, cep telefonu üreticilerinin özellikle yeni modelleri için kullanıma açtığı bu sürüm, Huawei şirketinin önceki modelleri olan Mate 9 ve Mate 9 Pro için de yayınlanmaya başladı. Çin’de kullanıma sunulan bu güncelleme, söz konusu modellere yeni özellikler de getiriyor. Oreo güncellemesi ile birlikte Huawei‘nin yeni arayüz sürümü olan EMUI 8.0 da gün yüzüne çıkıyor. Bu yenilik ile arayüzde ufak tefek yenilikler de görmek mümkün. Bunun yanında cihazın çeviri yeteneklerinin gelişmesini ve sesli komutlarla yönetilebilen sanal asistanı da sunulan yeniliklerden sayabiliriz. 

Paylaşılan bilgilere göre Huawei Mate 9 ve Mate 9 Pro için yayınlanmaya başlandığı ilk adres, Çin. Güncellemenin diğer bölgelere de zamanla eksiksiz olarak sunulması bekleniyor. Lâkin bu planlama ne kadar sürer, bilemiyoruz. Ancak sabırsızlananlar için bir öneride bulunmak mümkün. Kullanıcılar Huawei‘nin HiCare uygulaması üzerinden taleplerini iletebilirler. Bu şekilde çok sayıda taleple karşılaşan şirket, çalışmalarını hızlandırabilir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler