Cumartesi, Nisan 20, 2024

Huawei P40 Çift İşletim Sistemi ve Kirin 990 ile Gelecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

En iddialı akıllı telefon modellerinden biri olmayı başaran Huawei Mate 30 akıllı telefonlarının tanıtımından sonra gözler bir başka amiral gemisi serisi olan Huawei P modellerine çevrildi. Huawei P40 akıllı telefonlarının özelliklerine ilişkin ortaya çıkan bilgileri bir yana, telefonun işletim sistemi çok merak ediliyor.

Öyle ki ABD ile Huawei arasında esen soğuk rüzgarlar devam ediyor ve marka Google servislerini kullanamıyor. Mate 30 modelinde bunun sıkıntısını yaşayan markanın, P40 modelinde ise bambaşka bir strateji izleyeceği ortaya çıktı.

Huawei P40 Çift İşletim Sistemiyle Gelecek

Elde edilen bilgilere göre markanın yeni akıllı telefonlarında çift işletim sistemi kullanılacak. Yine Android işletim sistemi kullanımı devam edecek. Bunun yanında telefonun Harmony OS işletim sistemini de kullanacağı söyleniyor.

Çift işletim sistemiyle beraber geleceği söylenen modelin Android kısmında ise Android 10 sürümünü kullanacağı ortaya çıktı. Bunun dışında telefonda kullanılacak olan işlemciler konusunda da bazı bilgiler var.

Huawei P40

Paylaşımlara göre yeni serinin içerisinde Kirin 990 işlemcileri yer alacak. Kirin 990 işlemcilerinin 5 adet arka kameraya güç vermesi bekleniyor. Bu kez ana kameranın ise 64 MP olduğunu göreceğiz.

Hem Android işletim sisteminin gücünü sunacak hem de Harmony OS özelleştirilmiş işletim sisteminin avantajlarını kullanacak olan Huawei P40 akıllı telefonun 2020 Mart ayında sunulması bekleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler