Cuma, Mart 29, 2024

Huawei’nin İşletim Sistemi Android’den Çok Daha Hızlı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zaman Huawei için oldukça yavaş akıyor. Telefonda olduğu gibi laptoplarda da çalışacak olan, yeni işletim sistemleri Hongmeng, söylenenlere göre Android‘den 60% daha hızlı olduğu hatta belkide macOS‘den bile daha hızlı olabileceğini fakat Google Play Mağazası içermeyeceğinden dolayı hızının bir öneminin olmadığı ve Huawei’nin batı pazarında zor zamanlar yaşayacağı belirtiliyor.

Huawei’nin amiral gemisi Mate 30 Pro, Ekim gibi çıkartmaya Hazırlanıyor. Hongmeng işletim sistemi ile çıkacağı düşünülüyor.

2012 yılından beridir bu işletim sistemi üzerinde çalıştıklarını da söylüyorlar.

Bu projeyi bir B Planları olması için başlanılmış. Diğer ekosistemlerle de (Google ve Windows) uyumlu bir şekilde çalışabilecek. Android tabanlı işletim sistemi, Android uyumlu uygulamaları da çalıştırabiliyor.

Hongmeng sadece laptop, telefon ve tablet için olmayıp ağ anahtarları, yönelticiler, sunucular, ve diğer internete bağlanan cihazlarda da çalışabilecek. Bu bir yerden tanıdık geliyorsa Google’ın çıkaracağı Fuchsia işletim sistemi de aynı şekilde geniş bir cihaz kitlesinde uyumlu bir şekilde çalışabilecek.

Bu işletim sistemi 5 milisaniye işleme gecikmesine sahip. Yani hem Android’den hem de macOS’den daha hızlı. Fakat bunların yanında çok önemli bir eksiği bulunuyor bu sistemin, uygulama mağazası. Buda demek oluyor ki Google’ın Android’de sağladığı ve artık gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelmiş Play Mağazası, Google Haritalar, Google Drive gibi daha çokça sayabileceğimiz uygulamaların hiçbiri olmayacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler