Cuma, Mart 29, 2024

Hyundai’den Dev Akıllı Asistan Atağı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google ve Amazon gibi devlere bile meydan okuyacak derecede iyi,  ayrıca gelecekte de sahip olacağı özelliklerle hayranlık uyandıracak.

Otomobil dünyasının ocak ayının ikinci haftası itibariyle yapılacak olan Detroit Otomobil Fuarı için heyecanlı bekleyişi devam ederken bir yandan da biz teknoloji meraklılarını yakından ilgilendiren teknoloji dünyasının en önemli organizasyonu diyebileceğimiz CES için nefesimizi tutmuş durumdayız. Detroit Otomobil Fuarı‘nın bir hafta öncesinde Las Vegas‘ta yapılacak organizasyonda otomobil dünysını çok yakından ilgilendiren önemli gelişmeler ve projeler sergilenecek. Mercedes‘in 2019 A-Serisi‘ni tanıtacağını açıklayarak teknolojik parçaları üzerinde duracağı CES 2018‘in otomobil kategorisindeki katılımcılarından biri de Hyundai olacak. Geçtiğimiz yıl kokpit ve bağlanılabilirlik konusunda sergilediği gelecek vizyonunu bu yıl da akıllı asistan konusunda konuşturacak.

1222N Hyundai

SoundHound İş Birliği

Markanın resmi kaynaklarının yaptığı açıklamada bu yılki kokpit teknolojisi üzerinde SoundHound imzası var. ”Akıllı kişisel asistan” olarak tanımlanan Amazon‘daki Alexa ve Google Asistant‘da olduğu gibi bu yapılara benzer bir yapıyı hayata geçiriyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar araç içerisindeki tüm ayarlamaları sesli komut sayesinde yapabiliyor. “Merhaba Hyundai!” komutuyla devreye gireceği söylenen asistan üzerinden telefon görüşmeleri, mesaj gönderme hava durumu kontrolleri, sunroof ayarlamaları ve klima gibi kontrolleri konuşarak gerçekleştirebilecek.

Bu gibi durumları önceden görmüştük diye düşünüyor olabilirsiniz ancak Hyundai ve SoundHound‘un akıllı asistanını diğerlerinden ayıran önemli iki özelliği var, o da ”ikili komut sistemiBunlardan ilk özelliği sayesinde kullanıcılarının söylediği iki farklı komutu aynı anda algılıyor ve söylenilme sırasına göre uyguluyor. İkinci özelliği ise ”ileri seviye öneri özelliği. Bu özelliği de şöyle ifade edelim. Diyelim ki siz daha önceden ileride yapacağınız bir etkinliği takviminize girdiniz, akıllı asistan da o günün trafik koşullarını kontrol ediyor ve eğer bir sıkışıklık varsa sizi geç kalabileceğiniz noktasında önceden uyarıyor. Akıllı asistanın birinci versiyonunu 2019 da piyasaya süreceği hidrojen yakıtlı bir modelinde kullanmayı planlayan Hyundai dil seçeneği olarak da şimdilik sadece şngilizceyi bulunduruyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler