Popüler İçerikler #samsung #apple #google #amd #Xiaomi #Akıllı telefon #asus #Nvidia
Otomobil | Levent Gökalp - 18 Ağustos 2026

İkinci yerli otomobile Ferrari dokunuşu: HABAŞ Gebze tesislerinde üretime başlıyor

Favori Kaynak Yap
İkinci yerli otomobile Ferrari dokunuşu: HABAŞ Gebze tesislerinde üretime başlıyor

Türkiye'nin önemli sanayi devlerinden HABAŞ, Togg’un ardından %100 yerli sermayeli ikinci otomobil projesini yıl sonuna kadar sahneye çıkarmayı planlıyor.

HABAŞ binek otomobil pazarında tarihi bir adım atmaya hazırlanıyor. Bu sene 70. kuruluş yıl dönümünü kutlayan şirket, Türkiye'nin %100 yerli sermayeli ikinci otomobil projesini hayata geçirecek. Şirketin binek ve ticari araç üretimini kapsayan proje için yaklaşık 1 milyar Euro seviyesinde devasa bir yatırım bütçesi ayırdığı belirtildi.

Efsanevi tasarımcı iş başında

Merakla beklenen otomobilin tasarımına dünya otomotiv sektörünün efsanevi isimlerinden Frank Stephenson imza atacak. Mesleki kariyerinde BMW, Ferrari ve McLaren gibi dev markaların ikonik modellerini tasarlayan Stephenson, söz konusu yerli otomobil projesinin tasarım merkezi liderliğini üstlendi.

Ünlü tasarımcının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Stephenson marka kimliğinin sıfırdan oluşturulmasından 3D modellemeye, mühendislik desteğinden kalıplama aşamalarına kadar olan tüm süreci yönetecek.

Bilindiği gibi HABAŞ otomobil üretimi için Honda'nın 2021'de faaliyetine son verdiği Gebze'deki fabrikasını satın almıştı. Bunun yanı sıra şirket ayrıca Honda'nın İngiltere'deki tesisinin ekipmanlarını da Türkiye'ye getirerek üretim altyapısını güçlendirilmişti.

Üç farklı motor seçeneği

Gebze'deki fabrikada yıllık üretim kapasitesinin 75 bin adede çıkarılması hedefleniyor. İlk aşamada sedan ve crossover olmak üzere iki farklı gövde tipi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Araçların benzinli hibrit ve plug-in hibrit olmak üzere 3 ayrı motor seçeneği ile satışa sunulması bekleniyor.

Projenin ticari operasyonları ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikada yürütülüyor. Şirket buradaki tesisinde SteelPower markası altında dizel ve elektrikli çekici modellerinin yanı sıra hidrojen yakıt hücreli otobüslerin üretimine de başladı.

Yerli üretilen ilk otobüs filoları İstanbul'da toplu taşıma hizmeti vermeye başlarken, hafif ticari ve panelvan segmentindeki ürün geliştirme çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor.

Yorumlar (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapabilirsiniz. İsminizin görünmesi için ya da .

  • Henüz yorum yok.

Sıradaki Haber

Elektrikli Ferrari’ye 40 Milyon Dolar Veren Gizemli Alıcı Göz Doktoru Çıktı!

Aşağı kaydırınca otomatik geçiş yapılır.