Cumartesi, Temmuz 27, 2024

IMEI Kayıt Ücretleri için Zam Oranı Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her yıl vergiler, cezalar, kayıt ücretleri gibi ücretler için belli oranda zam yapılıyor. Tüm bu zamlar ise yıl sonlarına doğru açıklanan yeniden değerleme oranıyla belli oluyor. Her zaman olduğu gibi bu yıl da yeniden değerleme oranları için açıklama geldi. Açıklanan zam oranına bakacak olursak bu yıl özellikle IMEI kayıt ücretleri ciddi oranda yükselecek. Hem 2024 IMEI kayıt ücretlerinin ne kadar olacağına hem de yeniden değerleme oranının ne seviyede olduğuna bir bakalım.

2024 IMEI kayıt ücretleri Ne Kadar?

Yapılan açıklamaya bakacak olursak bu yıl yeniden değerleme oranı %58,46 olacak. Bu da vergi, harç ve IMEI ücretleri gibi ücretlere %58,46’lık bir zam geleceği anlamına geliyor.

Gelen zamla beraber IMEI kayıt ücretlerinin ise 31.692 TL olduğunu göreceğiz. Yeniden değerleme oranını hesaba katmayacak olursak, mevcut IMEI kayıt ücreti fiyatının 20.000 TL olduğunu biliyoruz.

2024 IMEI kayıt ücretleri

Tabii ki burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Yeniden değerleme oranı açıklanıyor ama bu oran hemen geçerli değil. Ocak ayından sonraki ödemeler için geçerli oluyor. Bu süreçte yeniden değerleme oranının değiştirilmesi durumu da var.

Zammı %58,46 olarak uygulanmamasına karar verilebilir. Yani henüz resmi olarak 2024 IMEI kayıt ücretleri, 31,692 TL oldu demek doğru olmayacaktır. Şu an için sadece kesinleşmemiş zam oranı ortaya çıkmış oldu. Ocak ayından sonra belirlenen oran tam olarak uygulanacak mı uygulanmayacak mı göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler