Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram Satın Alınışından Bu Yana 100 Kat Değerlendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler sosyal medya platformu Instagram, geçtiğimiz günlerde 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşıldığını duyurmuştu. 2012 yılında Facebook tarafından satın alınan ünlü fotoğraf ve video paylaşımı platformu Instagram, satın alınışından bu yana maddi olarak 100 kat değer kazandı. Bu başarısını da tabii ki, uygulamaya gelen yeniliklere borçlu. Diğer paylaşım platformlarından çok daha hızlı bir şekilde büyüyen Instagram, görünüşe göre Mark Zuckerberg için mükemmel bir yatırım olmuş.

Popülerlik, Beraberinde Maddi Kazancı Getiriyor

İlk Facebook hesabımı oluşturduğum dönemi hatırlıyorum da, Türkçe dil desteği bile bulunmamaktaydı. O sıralar; bu tür platformları sadece merak ettiğim için kullanıyordum. Açıkçası, tez zamanda buharlaşıp uçacağını sandığım platformlardı.

Şimdi ise sosyal medya platformlarının geldiği noktayı düşündüğümde, ne kadar büyük bir yanılgıya düştüğümü farkediyorum. Mâlum, platformlar aldı başını, gitti.

O günden bu güne kadar çok sayıda sosyal medya platformu açıldı, satıldı, iflas etti… Fakat Facebook, sürekli olarak popülerlik kazandı ve bu günlere kadar ulaşmayı başardı. Hem de ne ulaşma…

Instagram Satın Alınışından Bu Yana 100 Kat Değerlendi İÇERİK JPEG

Şirket; Facebook dışında başka bir gelir kaynağı daha kazanmak için Instagram adındaki sosyal medya platformunu 2012 yılında satın alma kararı aldı. Instagram için 1 milyar dolar ödeyen şirket; görünüşe göre hayatının kararını vermiş durumda. 

Bu Popülerlik, Sunulan Yeniliklerden Doğuyor

Tamam; Instagram, satın alınmadan önce de fazlasıyla popülerdi. Fakat Facebook şirketi Instagram için öyle yatırımlar yaptı ki, getirilen yeniliklerde bu platformun değeri tam 100 kat arttırıldı. 

1 milyar gibi yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşan platform, her geçen gün rakiplerini kıskandırmaya başladı. Durum öyle ki; Bloomberg Inteligence’ın sunduğu verilere göre, eğer Instagram tek başına işleyen bir platform olsaydı, değeri tamı tamına 100 milyar dolar olacaktı.

Gördüğümüz gibi, sevgili hocalar. Böylesine bir büyüme, bizlere popüler olmanın maddi olarak getirilerini güzel bir şekilde açıklıyor. 

Bu büyüme, tabii ki bir rastlantı değil. Facebook’tan daha hızlı bir büyüme istatistiğine sahip olan bu platform, bu popüleriteyi sunulan yeniliklere borçlu.  Bu popülerliğe ulaştıran en büyük yeniliğin de, “Hikayeler” içeriği olduğunu söyleyebiliriz. 

Son olarak analizciler, önümüzdeki 5 yıl içerisinde platformdaki toplam kullanıcı sayısının 5 milyara ulaşacağını düşünüyor. Bekleyelim ve görelim.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler