Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel 28 Çekirdek 56 İş Parçacıklı Yeni İşlemcisini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tayvan’da düzenlenen Computex 2018‘in gözdelerinden birisi hiç şüphesiz Intel. Firma yeni geliştirmiş olduğu ürünlerin tanıtımını gerçekleştirirken, 28 çekirdek ve 56 iş parçacıklı yeni işlemcisinin de duyurusunu yaptı. Böylesine güçlü bir işlemci neler yapamaz?

Skylake-X Yerine Gelebilir

Intel yeni High-End-Desktop olarak tabir edilen serilerinin geldiğini fuarda resmi olarak açıklamış oldu. Fakat henüz hiçbir tarih paylaşmadı. Zira üreticiler ise bu yılın sonuna kadar yeni işlemcilerin geleceği konusunda detaylar veriyor.

Aslında üreticilerden gelen bilgilerin doğruluk payı çok yüksek. Hatırlarsanız, AMD yakın zamanda Threadripper 2000 serisinin tanıtımını yapmıştı. Intel‘de rekabet açısından AMD’ye karşı bu kozunu kullanarak, fuardan sonra çalışmaları hızlandırmış olacak.

intel 28 cekirdekli islemci 002

“Coffee Lake-S Mimarisi Devam”

Intel fuarda hala Coffee Lake-S mimarisi üzerinde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Bu durum, yeni ürünlerin gelip gelmeyeceği konusunda detayları işaret etmiyor tabii ki ama yakından takip edenlerin de bileceği üzere, 8 çekirdekli işlemciler ve Z390 platformu için yeni taze kanların devreye gireceği anlamına geliyor.

28 Çekirdeğin Gücü

Yıllardır Intel tek çekirdekte üstün performansını korumaya devam ederken, AMD tarafında gelen yeni güncellemeler ve işlemcilerden sonra çift çekirdek rekabetini ne yazık ki kaybedeli çok olmuştu. Açılış konuşmasını Gregory Bryant yaparken, gelecek olan 28 çekirdekli Core-X işlemcilerin detaylarını paylaştı.

Cinebench test rakamlarına baktığımızda bu SKU 5 GHz hızında çalıştığı görülüyor. Yıl sonuna kadar piyasada olması beklenen bu canavarın, Cascade serisinin de bir parçası olduğu belirtiliyor. Bakalım Intel çoklu çekirdek performanslarında ne gibi değişiklikler yaptı bende merak etmiyor değilim.

Çıkacak olan yeni 28 çekirdekli işlemcinin piyasa satış fiyatının kesin olmamakla birlikte 1699 dolardan başlayacağı konusunda detaylar da mevcut.

intel 28 cekirdekli islemci

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler