Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel 6 çekirdekli i5-10400 işlemcisi resmi olarak ortaya çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yakında piyasaya sürülecek olan Intel Comet Lake-S işlemcisi Core i5-10400 ortaya çıktı. Mühendislik numunesi olarak görsellerine ulaştığımız işlemci, AMD ile olan yenilgi ardından fiyat konusunda da bütçe dostu olup, son kullanıcıları etkilemesi bekleniyor.

Intel Core i5-10400 işlemcisi neler vaat ediyor?

intel logoÖncelikle mühendislik örneğini bilmeyenler için izah edeyim; Firmalar ürünlerini piyasaya sürmeden önce “Engineering Sample” adı altında numune örnekler geliştirirler. Bu örnekleri gerek bazı yayın kuruluşlarına, gerek kendi test ortamlarına iletir ve üzerinde çalışırlar. Yani aşağıdaki görselde gördüğünüz üzere ürünün üstünde Core i5-10400 yazmıyor.

Ürün Comet Lake-S mimarisi altında çıkarken, bu sefer Intel bir ilk yaparak mainstream serisine özel ilk kez 10 çekirdekli CPU serisi piyasada olacak. Ancak Core i5-10400’de bizleri 6 çekirdek ve 12 iş parçacığı bekliyor.

Aşağıdaki işlemci görseline göz attığınızda, tek iş parçacıklı uygulamalar için 4.3 GHz‘e ve tüm çekirdekler aktif olduğunda 4.0 GHz’e hızlandırılmış modeli görüyoruz. Coffee Lake-R Core i5-9400 ile karşılaştırdığımız zaman, hiper iş parçacıklarının aktifleştirildiğini fark ediyoruz. Böylece iş parçacığı sayısı iki katına çıkmış oldu.

Intel Core i5 10400 islemci

Intel Core i5 10400 islemci 002

TDP değerleri ne durumda?

K ve KF modelleri resmi olarak 125W‘a kadar çıkıyor. K olmayan işlemci modelleri ise 65W TDP değerine sahip. Bu değer, daha yüksek olması beklenen güç tüketimine göre bir tık daha avantajlı konumda.

intel 10 nesil islemciler

Intel 10.nesil masaüstü işlemcileri ne zaman çıkıyor?

Yeni Intel 10.nesil işlemcilerin piyasaya çıkış tarihi ve NDA bilgisi sızdırıldı. Yayınlanan slayta göz attığımızda 13 Nisan tarihinden başlayan ve 26 Haziran‘a kadar devam eden 5 haftalık bir periot gözlere çarpıyor.

Bakalım Intel yeni işlemcilerinde AMD karşı neler vaat edecek? Bunu hep birlikte yakında göreceğiz.

Intel Core i5 10400 islemci 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler