Cuma, Nisan 19, 2024

Intel 9900K İşlemcisi 1 Ağustos’ta Tanıtılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni 9.nesil Intel 9900K işlemci ailesi 1 Ağustos tarihinde son kullanıcılar için tanıtılmaya başlanacak. Eğer işlemci hakkındaki yeni söylentilerde bir değişiklik olmaz ise, 5.5 GHz hızlarına rahatlıkla ulaşabiliyor olacağız. Peki yeni Intel 9900K işlemcisi bizlere neler sunacak?

Intel 9900K İşlemci Yenilikleri

Intel’in gelecek nesil 9. mimarisi Coffee Lake Refresh adı altında gelecek. Yani Coffee Lake mimarisinin yenilenmiş versiyonlarını düşünebilirsiniz. Masaüstü kullanıcılar için yeni SKU’lar 1 Ağustos tarihinde tanıtılmaya başlanacak.

Burada Intel doğrudan AMD’nin 2.nesil Ryzen CPU’larını hedef alarak, Cofee Lake Refresh işlemcilerini kullanacak. Mevcut Coffee Lake işlemcileri, AMD CPU ailesi ile bir müddet baş etmeyi başardı. Fakat aradaki mesafenin yavaş yavaş kapandığının Intel’de farkında. O yüzden yeni 9.nesil 9900K modelleri son kullanıcılara daha fazla çekirdek, daha fazla hız saati ve daha fazla performans sağlayacak.

intel core i9 9900k 002

Pinlerde Değişiklik Var mı?

Intel kullanıcıları buradaki detaya sevinecekler zira yeni 9900K işlemcisi LGA 1151 pin ile birlikte gelecek. Aynı zamanda işlemciyi kullanabilmek için 7.nesil anakartlarda ne yazık ki çalışmayacak. Sadece 8.nesil anakartlar ve sonrasında çıkacak 9.nesil anakartlar için geçerli olacak.

Yeni işlemcilerin detayları ise şu şekilde;

  • Intel Core i9-9900K (8 Çekirdek / 16 Threads)
  • Intel Core i7-9700K (6 Çekirdek / 12 Threads)
  • Intel Core i5-9600K (6 Çekirdek / 6 Threads)

İşlemcilerin piyasa satış fiyatları konusunda da feedbackler gelmeye başladı. Fakat taktir edersiniz ki, Türkiye satış fiyatlarına net olarak ulaşmamız biraz zaman alacak. Son olarak Intel bir de 8 çekirdekli işlemci opsiyonuna bir model daha sıkıştıracak. Bu da AMD‘nin masaüstü işlemcilerinde bulunan Ryzen işlemcilere karşılık olarak gelmiş olacak.

Intel bu güncelleme ile birlikte piyasaya toplamda 10 farklı 9.nesil işlemci sürmüş olacak.

intel yeni islemci ozellikleri

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler