Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel Arc A380 Masaüstü Ekran Kartı Tanıtıldı! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, aylardır beklediğimiz adımı sonunda attı. Marka yeni nesil ekran kartları için ilk masaüstü sürümünü ortaya çıkardı. Şimdilik Çin pazarında karşımıza çıkacak olsa da Intel Arc A380 masaüstü ekran kartı modeli, küresel olarak da satışa çıkacak deniyor.

Uzun süredir beklediğimiz bir ekran kartı olduğu için haliyle özellikleri de bizim için daha önemli bir hal aldı. Daha giriş seviyesi bir model olmasına karşın yeni ekran kartı neler sunuyor bir bakalım.

Intel Arc A380 Özellikleri ve Tüm Detayları

Yeni ekran kartı, daha önce de duyurulduğu gibi Xe-HPG mimarisi üzerinden yükseliyor.

Söz konusu modelde GPU birimi olarak ACM-G11 GPU biriminin yer aldığını görmekteyiz.

Mobil serisinin tanıtımından hatırladığımız kadarıyla söz konusu GPU birimi, 8 Xe çekirdek barındırıyor. Serinin bu GPU birimiyle beraber 2000 MHz temel saat hızı olduğu da açıklanan bir başka detay oldu.

Daha mütevazi bir performans ortaya koyacağını anladığımız serinin bellek kısmında da 6 GB GDDR6 bellekle beraber geleceği açıklandı. Bellek saat hızı 16 Gbps seviyesinde olacak ve bellek veriyolu da 96 bit olarak karşımıza çıkacak.

Intel Arc A380

Yeni ekran kartı için oyun performansı da çok merak edilecek. Şimdilik detaylı testler yok. Buna karşın kartın tanıtımı sırasında paylaşılan bazı veriler var. Tüm bu verilere göre Intel Arc A380, oyun konusunda çok yetenekli olmasa da bazı orta seviye oyunları 1080p de 60 FPS üzerinde oynatabilecek.

Tabii ki burada asıl bilgiyi verecek olan kullanıcı testleri olacak. Kullanıcı testleri ne zaman gelir onu kestiremiyorum.

Intel Arc A380

Intel Arc A380 Diğer Teknik Özellikler

  • FP32 Çekirdek: 1024 adet
  • Temel Saat Hızı: 2000 MHz
  • Bellek Kapasitesi: 6 GB GDDR6
  • Bellek Veriyolu: 64 bit
  • TDP: 75W
  • Fiyatı: 1030 Yuan yaklaşık olarak 150 dolar.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler