Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Intel Arc A580 Tanıtıldı! Donanım Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tanıtılmasını merakla beklediğimiz ve uygun fiyatlı olacağını düşündüğümüz Intel Arc A580 ekran kartı tanıtıldı. A700 serisiyle beraber tanıtılan yeni ekran kartı, abileriyle kıyaslandığı zaman daha mütevazi özelliklerle öne çıkıyor.

Kartın özellikle fiyat konusunda öne çıkan bir model olmasını bekliyoruz. Rakibi hangi ekran kartı olur bunu şu an bilemiyoruz ama gelin önce şu teknik özelliklere bir bakalım.

Intel Arc A580 Teknik Özellikleri ve Tüm Detayları

GPU birimi konusunda yine A700 serisinde olduğu gibi ACM-G10 modelinin kullandığını görüyoruz. Fakat çekirdek sayıları biraz daha azaltılmış. Yani en yüksek kapasiteden biraz daha uzaklaşılmış.

Bu modelde 24 Xe çekirdek yer alıyor. Aynı sayıda 24 Ray Tracing biriminin yer aldığını da görüyoruz. Yine XMX motorları da kullanılmış. 384 XMX motorunun bulunduğu ekran kartı, XeSS teknolojisini de destekleyecek.

XeSS ile bu kartın DLSS ya da FSR gibi iddialı teknolojilere rakip olup olamayacağını oyun testleri yayınlandıktan sonra göreceğiz.

Intel Arc A580

Kartın bellek miktarı konusuna gelince A750 modeliyle denk bir bellek tercih edilmiş. 8 GB GDDR6 bellek var ve bellek hızı da 16 Gb/sn. Haliyle bant genişliği de değişmiyor. Bant genişliğinin 512 Gb/sn seviyesinde kaldığını görüyoruz.

Tüm bu özelliklerle yeni fiyat performans canavarı olmaya aday olan Intel Arc A580 modelinin ne zaman satışa çıkacağı ise açıklanmadı. Ayrıca kartın fiyat aralığı için de henüz bir bilgi gelmedi. Özellikle özel modellerin fiyat aralıklarının nasıl olacağı önemli.

Teknik Özellikler Özet

  • Xe Çekirdek: 24
  • FP32 Çekirdek: 3072
  • XMX Motorları: 384
  • Saat Hızı: 1700 MHz
  • Bellek: 8 GB GDDR6
  • Bellek Hızı: 16 Gb/sn
  • Bellek Bant Genişliği: 512 GB/sn
  • XeSS: Var
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler