Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Intel Core i3-13100 Modeli Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel’in 13. nesil işlemcileri için duyuru yapıldı ama tabii ki ailenin tüm modelleri ortaya çıkmadı. Daha çok üst segment işlemci modellerini gördük. i9 ya da i7 modelleri bir yana tabii ki seride uygun fiyatlı daha bütçe dostu modeller bekliyoruz. Intel Core i3-13100 bunlardan biri olacak gibi duruyor.

Öyle ki yeni işlemci CPU-Z üzerinden ortaya çıktı. İşlemcinin çekirdek sayısı ve teknik özellikleri konusunda doğrulanmamış olsa da çok fazla detay ortaya çıktı.

Intel Core i3-13100, Çok Daha Az Çekirdek Sayısı ile Gelebilir

Sızıntıya bakacak olursak yeni işlemci 4 çekirdekli olacak. İş parçacığı sayısının da 8 adet olarak karşımıza çıkacağı modelin, tepe modellere göre çok ciddi bir çekirdek farkının olacağını anlıyoruz. Daha önce de sızıntılara yansıdığı gibi işlemci verimlilik çekirdeklerinden yoksun bir model olabilir.

Saat hızı kısmında ise 3.4 MHz seviyelerinde bir saat hızının sunulacağı gözüküyor. Maksimum saat hızı için beklenti daha yüksek ama tabii ki dediğimiz gibi harikalar yaratacak bir işlemciden söz etmiyoruz.

Intel Core i3-13100

Düşük fiyat skalasına hitap etmesi beklenen modelin TDP değerinin de 60W ile sınırlı olacağı söyleniyor. Yani güç tüketimi konusunda da giriş seviyesi modeller arasındaki yerini alacak.

Tabii ki bu bilgiler teyit edilmeye muhtaç bilgiler. Sızıntılar doğruysa, düşük işlem gücüne sahip uygun fiyatlı PC modellerinde göreceğimiz bir işlemci gelecek diyebiliriz. Ama Intel seriyi ne zaman duyurur onu bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler