Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel Core i9-9900KS Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, AMD ile girdiği yarışı kazanmak konusunda önemli adımlar atmaya başladı. Marka IFA 2019 etkinliğinde tanıttığı iddialı işlemci modeli için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Dünyanın en iyi oyun işlemcisi olarak tanımlanan Intel Core i9-9900KS için çıkış tarihi de kesinlik kazanmış oldu.

Söz konusu işlemciler ilk olarak IFA 2019 karşımıza çıkmıştı. Tanıtımla beraber bir anda ilgiyi üzerine çeken Intel, yeni işlemci modellerine gelen tepkiden de oldukça memnun olduklarını açıklamıştı. Hızla üretime giren işlemciler için beklenen çıkış tarihi ise 30 Ekim olarak açıklandı. Yani bu ay bitmeden yeni seri satışta olacak.

Intel Core i9-9900KS Özellikleri Nasıl?

İddialı işlemcilerin özelliklerinden de söz edelim. Toplamda 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip olan yeni işlemci, 9900K serisinin güncellenmiş olan üst versiyonu. 4 GHz saat hızına sahip olan işlemci, turboboost performansıyla beraber 5 GHz saat hızına kadar ulaşabiliyor.

Intel Core i9-9900KS

Genel anlamda 9900K serisine yakın bir performans gösteren Intel Core i9-9900KS, çoklu çekirdek performanslarına bakıldığı zaman ise biraz daha önce olan bir model. RAM kısmında da destek değişmiyor. Bu seride de 2666 DDR4 RAM desteği bulunmakta.

Özellikle oyunlarda nasıl bir performans sunacağı merak edilen Intel Core i9-9900KS için satışların başlayacak olması, detaylı kullanıcı testlerinin de yapılacağı anlamına geliyor. Değerlendirmelerden sonra AMD’ye karşı ne kadar başarılı bir hamle yapıldığını göreceğiz.  

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler