Cuma, Nisan 19, 2024

Intel i7 9700K İşlemcisini Eylül Ayında Duyuracağı Konuşuluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel ekibi üçüncü çeyrek içerisinde Coffee Lake-S ve Skylake-X mimarilerini yenilemeye hazırlanıyor. Bu tarafta ise i7 9700K işlemcisinin Eylül ayında piyasaya duyurulacağı konusunda bilgiler mevcut. Peki yeni mimari ile bizleri neler bekliyor?

“40. Yıl Geride Kaldı”

Zaman hızlı geçiyor ve daha yeni Intel 40.yılına özel yeni işlemci modellerini duyurduğunu sizlerle paylaşmıştık. Burada karşımıza Core i7 8086K işlemcisinin yanı sıra, ilk 28 çekirdekli HEDT CPU’sunun “overclock demosu” ile gösteriler geride kaldı. Computex fuarında Intel tek gerçek masaüstü işlemcisini duyurarak satışa çıkartacağını da açıklamıştı.

Peki ne eksik burada? Ne yazık ki Intel 3 hafta önce Z390 yonga seti özelliklerini piyasaya sürse de, 8 çekirdekli Coffee Lake-S işlemcilerden hiçbir haber yoktu. Hatta bu konuda basın açıklaması dahi yapılmamıştı. Nedeni ise hala bilinmiyor. Computex fuarında Z390 anakartları için ses seda olmayınca, gözler prototiplerin duyurulacağı Eylül ayına çevrildi.

intel 9700k islemci 003

“Sıradaki Model i7 9700K mı?”

Henüz yeni işlemci modelinin i7 9700K olacağı veya olmayacağı konusunda net bir bilgi yok. Fakat Intel’in geçmişini şöyle kısa bir sorgulayacak olursanız, her yeni mimaride bir üst rakamlar devreye girerek 7700K – 8700K – 9700K şeklinde ilerlemesi bekleniyor. (Büyük bir değişiklik olmaz ise)

Bu işlemci serisi ile birlikte 8 çekirdekli CFL CPU, çok popüler olmayan KabyLake-X serisi tarafından açılan boşluğu doldurarak ortaya yeni bir canlılık katacak.

Eylül ayı yine çok hızlı geçecek gibi. O yüzden emniyet kemerlerinizi bağlayın ve bizi takip etmeye devam edin. Intel‘in en yeni işlemcilerini ve detaylarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

intel 9700k islemci

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler