Cuma, Mart 29, 2024

Intel İlk 5.0 GHz Hızında Çalışan Core i7-8086K İşlemcisini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süredir kabuğunda gizlenen Intel ekibi Computex 2018 fuarında yeni ve ilk kez 5.0 GHz hızında çalışan Core i7-8086K işlemcisini tanıttı. Aynı zamanda Intel Optane SSD Mobile ve 5G PC’ler gibi büyük detaylar da mevcut.

Yeni i7-8086K İşlemci Neler Vaat Ediyor?

Intel 50.yılına özel detaylar ile bu sene kullanıcılarını sevindirecek gibi. Zira Tayvan’da düzenlenen Computex 2018 fuarında güzel bir tanıtım ile yeni teknolojilerinden bahsetti. Hiç şüphesiz bunların arasında göze en çarpan detay yeni işlemci i7-8086K modeli oldu.

İşlemci performans tarafında 6 çekirdek 12 iş parçacığı değerlerine sahip. Aynı zamanda 95W TDP değeri ile birlikte geleceği ön görülüyor. 

İşlem gücünün ötesinde artık M.2 form faktörlerinin ön planda kalması gerektiğini belirten Intel, bu sayede yeni OptaneTM SSD 905P modelini de geliştirdiğini açıkladı. Endüstrinin önde gelen ve en dayanıklı modellerden birisi olduğunu iddia eden Intel Optane SSD‘ler, işlemcinin daha az zaman harcayarak daha hızlı bilgi işlemleri gerçekleştirebildiğini belirtti.

Intel bu sayede 50. yılını da kutlarken, x86 mimarisinin de 40.yılına ulaştığını vurguladı. Bu onura göre, 5.0 GHz‘lik turbo frekans sunan ilk işlemci olan ve sınırlı sayıda üretilecek olan 8. Nesil Intel Core i7-8086K işlemcisini geliştirdikleri belirtildi. İşlemcinin base clock hızı ise 4.0 GHz olarak belirlenmiş.

intel core 8086k

8 Haziran’da Piyasada Olacak

Intel yeni işlemcisinden sadece 8086 adet ürettiğini de duyurdu. Kutunun üzerinde yer alan “Limited Edition” ibaresi zaten net bir şekilde anlaşılıyor. Burada önemli olan ise, limitli sayıdan Türkiye’ye kaç adet geleceği konusu. Açık konuşmak gerekirse, 50 adetten fazla ulaşacağını da pek düşünemiyorum.

Fiyat konusunda ise 425 dolar olacağı söylense de, henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Intel Core i7 8086k bios

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler