Perşembe, Nisan 18, 2024

Intel Tiger Lake (11. Nesil) İşlemcilerin Promo Videosu Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

11. Nesil Intel “Tiger Like” işlemcilere sahip ilk dizüstü bilgisayarların bu sene içerisinde piyasaya sürülmesi beklentiler arasında. Intel geçtiğimiz günlerde Tiger Lake’in işlemci performansında önceki nesillere göre bir artış olduğunu, büyük yapay zeka performans iyileştirmelerinin bulunduğunu ve grafik performansı ile entegre Thunderbolt 4 yuvası hakkında büyük bir sıçrama sağlayacağını dile getirdi.

Bugün, yaklaşmakta olan Tiger Lake 11. nesil Intel Core işlemcisinin tanıtım videosu internette sızdırıldı. Beklendiği gibi, bu promosyon gelişmiş performansı, hızlandırılmış yapay zekayı ve daha fazlasını vurguluyor.

Intel 11. Nesil Tiger Lake İşlemci Tanıtım Videosu

11. Nesil Intel Tiger Lake işlemciler ile gelen iyileştirmeler

  • 10nm SuperFin teknolojisindeki gelişmelerden yararlanan önemli frekans artışına sahip yeni Willow Cove CPU çekirdeği.
  • Watt başına önemli performans iyileştirmeleri ile 96 yürütme birimine (AB sürümü) sahip yeni Xe grafikleri.
  • Güç yönetimi: uyumlu yapıda otonom dinamik voltaj frekansı ölçeklendirmesi, tam entegre voltaj regülatör verimliliğini artırdı.
  • Bellekler: uyumlu yapı bant genişliğinde 2 kat artış, ~ 86 GB / sn bellek bant genişliği, doğrulanmış LP4x-4267, DDR4-3200; LP5-5400 mimari yeteneği.
  • Gaussian Network Accelerator (GNA) 2.0: CPU’dan düşük güçlü sinirsel çıkarım yükünü boşaltmak için ayrılmış IP. GNA’da CPU’ya kıyasla ~% 20 daha düşük CPU kullanımı (çalışan gürültü bastırma iş yükü).
  • IO: Belleğe düşük gecikmeli, yüksek bant genişlikli cihaz erişimi için CPU üzerinde tümleşik TB4 / USB4, entegre PCIe Gen 4.
  • Ekran: birden çok yüksek çözünürlüklü ekran için 64 GB / sn’ye kadar eşzamanlı bant genişliği. Hizmet kalitesini sürdürmek için belleğe giden özel yapı yolu.
  • IPU6 – 4K30 video, 27MP görüntü, 4K90’a kadar ve 42MP görüntü mimari özelliğine sahip altı adede kadar sensör.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler