Çarşamba, Nisan 24, 2024

Intel Tiger Lake Lansman Tarihi Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İşlemci devlerinden Intel, kendi kendine 11. nesil Tiger Lake işlemci serisinin lansman tarihini sızdırmayı başardı. Yeni işlemcilerin gerçek bir performans artışı sağlaması ve AMD’nin Ryzen işlemcilerinden performans tacını geri alması bekleniyor.

Örnek vermemiz gerekir ise, sızan kıyaslamalarda, Intel Core i7-1165G7’ye sahip olunuyor temel olarak saate 2,8 GHz ve 4,7 GHz’lik artışa sahip dört çekirdekli, 8 iş parçacıklı bir yonga, tek iş parçacıklı testlerde AMD’nin Ryzen 7 4800 işlemcisini %20’den fazla geride bırakıyor.

Yeni Gen 12 Xe grafiklerinin Intel’in 10. nesil işlemcilerine göre önemli bir destek sunması bekleniyor. Sızdırılan başka bir test, Core i7-1165G7’nin entegre grafiklerinin, daha yeni piyasaya sürülen Nvidia GeForce MX350 bağımsız dizüstü grafik kartından daha iyi performans sergilediğini gösteriyor.

Lansman tarihi çok yakın

Tiger Lake Lansman Tarihi
Tiger Lake Lansman Tarihi

İşlemci devinin yeni nesil işlemcilerini tanıtacağı lansman 2 Eylül’de gerçekleştirilecek. Bu tarih şirket tarafından edinildi çünkü şirket çalışanlarından bu bölümle alakalı kişi kazara Yatırımcı İlişkileri web sitesinde Tiger Lake lansman tarihini paylaştı.

Intel ilk olarak Tiger Lake’i CES 2020’de sergiledi ve ardından Tiger Lake’in yeni entegre Thunderbolt 4 ile çift haneli performans kazanımları, büyük yapay zeka performans iyileştirmeleri, grafik performansında büyük bir sıçrama ve USB 3’ün 4 katı iş hacmi sağlayacağını iddia etti.

“Tiger Lake” işlemcilerini temel alan ilk dizüstü bilgisayarların bu yıl satışa çıkması bekleniyor ve Tiger Lake işlemcili bir Surface Laptop zaten internete sızdırıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler