Cumartesi, Nisan 20, 2024

Intel, Yeni İşlemci İçerisine Gömülü Ekran Kartını Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel uzun zamandır işlemci içerisine gömülü ekran kartı üzerinde çalışmasına rağmen giriş seviyesi ekran kartlarının yanına bile yaklaşamıyordu. Yeni 11. nesil işlemci içerisine gömülü ekran kartı ile oyunlarda daha yüksek performans gösterebilecek. 

Intel işlemci konusunda ne kadar başarılı olsa da ekran kartı konusunda piyasadaki en kötü ekran kartı üreticisi konumunda. Intel HD Graphics, eski oyunlarda dahi kötü performans veriyor. Bunun sebebi işlemci içerisinde grafik birimi için ayrılan alanın küçük olması. Ayrıca ekran kartı konusunda Nvidia ve AMD’nin teknolojileri daha gelişmiş durumda. Hatta AMD işlemcilerin APU’ları, giriş seviyesi AMD ekran kartları ile aynı seviyedeler.

Intel Yeni İşlemci İçerisine Gömülü Ekran Kartını Tanıttı 2 PCH

Bu sene yeni 9. nesil işlemcilerin içersinde bir önceki nesil grafik birimi barındıran Intel, 11. nesilde önceki nesil Intel grafik biriminden 3 kat daha yüksek performansa sahip olacak. Böylece daha az güç tüketip daha yüksek performans sergileyebilecek. 11. nesil Intel işlemcilerin içerisinde bulunan grafik birimi ile birlikte dizüstü bilgisayarınızda daha az güç tüketerek daha yüksek performansta video düzenleyip oyun oynayabileceksiniz. Bu şekilde içerisinde 11. nesil Intel işlemci barındıran dizüstü bilgisayar daha hafif, daha ince ve daha sessiz olabilecek. 

Intel, neden 10. nesili atladığı hakkında bilgi vermedi. Şu anda Intel’in 11. nesil işlemci içerisinde bulunan ekran kartının performansının nasıl olduğuna dair henüz bilgi yok. Bu yüzden performans sonuçlarının ortaya çıkması için bir süre beklememiz gerekecek. 

Sizce işlemci içerisinde gömülü ekran kartı mı yoksa harici grafik kartı mı daha kullanışlı? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. intelin aklı yeni başına geldi amd piyasaya çıkana kadar kandırdılar milleti her yıl sözde %10 performans diye amd çıktı performansı katladı intel bedava versede kullanmam 11. nesilmiş …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler