Perşembe, Nisan 25, 2024

İnternet Vergisi Yüzde 50 Zamlanıyor Ancak Bu Neyin Zammı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda ülkede vergi üstüne vergi zamları yapılıyor. Bu duruma internet vergisi de dahil olarak çok yakında %50 oranında vergi zammı geleceği Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından basın açıklaması ile netliğe kavuştu. Peki bu zamlar neyi ifade ediyor ? Gelin konuyu biraz derinleştirelim.

İnternet Zammı Fiyatlara Yansıyacak

Alınan karar ile birlikte TBMM’ye sunulan bu torba kanun tasarısı çok büyük oranla red görmeden kabul edilecek ve zamlar hayatımıza yakında giriş yapacak. Sosyal medya’da çok fazla tartışma konusu olan bu zam muhabbetleri ilk önce MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ile başlamıştı. Araçlardan alınan yıllık verginin %40 oranında zamlanacağı epey konuşuldu. Şimdi ise aynı durum internetten alınan vergiye geldi.

Bazı şeyler tesadüf müdür bilinmez ancak yakın zamanda TurkNet kotalı internetini kaldırdığını duyurmuş ve adeta bir patlama yaşanmıştı. Biz de burada sizlere duyurduğumuz haberde TurkNet İnternet’e geçtiğimizi duyurmuştuk.

Tamam kotasız internet bir harika itiraf edelim. Fakat bu zamların daha önceden servis sağlayıcıları ile konuşulup, sonradan bu kampanyaların yapılıp, verginin de peşine açıklanıyor olması ne kadar tesadüf ? Şuanda ödemiş olduğunuz 59 TL’lik internet fiyatının zam ile birlikte 63 TL’ye çıkacağı konusunda pek çok geri bildirimler mevcut. Fakat resmi rakamlar henüz açıklanmadı.

internet vergi zammi

Daha Önceden Alınan Vergi Oranı Neydi?

Daha önceden internetten alınan verginin oranı %5’di. Şimdi ise bu oran %50 artarak 7.5’e yükseltilmiş olacak. Baktığımız zaman kotasız internet için bu fiyat ideal mi ? Evet hayal ettiğimiz internete yıllar sonra kavuşabildiğimiz için evet. Fakat daha göbeği kesilmeyen bu kampanyanın hemen ardından zammın açıklanması açıkçası hevesleri kursaklarda bıraktı.

Şimdi diğer internet hizmeti veren firmalarda da büyük düşüşler var. Zira kotalı internet devrinin çok yakında tamamen kalkacağını düşünüyorum. Kullanıcılar kotalı internet sunan firmaları ‘diğer firma aynı fiyata kotasız veriyor. Neden sizi tercih edeyim ?’ gibi pek çok geri bildirimlerde bulunuyorlar.

Ne diyelim, ya ülkemizde ciddi bir kriz başladı henüz kimse bilmiyor ve bu durumu halka çok fazla yansıtmamak için çalışmalar yapılıyor. Ya da alınan bu vergi oranları ciddi ihtiyaçlar doğurduğu için bir taraftan karşılanması gerekiyor.

Önemli Not: Bu arada merak edenler vardır. Turknet’e geçtikten sonra son durumu sizlerle paylaşacaktık. Bize vaat etmiş oldukları hız 35 Mbps’di. Şuan 32 Mbps rahatlıkla download alabiliyoruz. Ancak upload kısmında yanıldılar. Bize vaat ettikleri hız 4 Mbps iken, biz 2 Mbps ile şuanda idare ediyoruz. Ping oranımız ise gerçekten çok iyi: “6”

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Ülkede ciddi derece sessiz kriz var ve bunu medya o kadar güzel örtbas ediyor ki kimsenin haberi yok, bugün bir inşaat firması ile konuşma yaptık kullanılan malzemelerin nerdeyse tamamına 125% lik bir zam yapılmış, önümüzdeki 2 sene daha bu durumun süreceğini söylüyorlar sonumuz hayrolsun ne diyeyim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler