Perşembe, Mart 28, 2024

İnternette ve Sosyal Medya Aşırı Yavaşladı (25 Ağustos)

Paylaş

silkroad gaminggentr

25 Ağustos saat 22:00’dan itibaren Türkiye genelinde internette aşırı bir yavaşlık söz konusu. İnternetin yavaşlığından haberdar olup, sadece kendisinde sorun olduğunu düşünenler Telekominikasyon firmalarını arayarak neden internetin yavaşladığını soruyorlar. Peki internet şuanda neden yavaşladı ?

Sosyal Medya ve İnternet Erişimi Kısıtlı

Şuanda Facebook, Twitter ve YouTube başta olmak üzere pek çok internet erişimi gerçekleştirilemiyor. Özellikle Türk Telekom kullanıcıları bu sorunu yaşarken, yetkililerden bu yavaşlık konusunda bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz dönemlerde de yaşadığımız bu yavaşlık, akıllara “acaba sabote mi ediliyor ?” sorusunu getirdi.

Daha önceden de yaşamış olduğumuz yavaşlıktan sonra telekom yetkilileri yurtdışı çıkışlarda sorun yaşadıklarını ve çalışmaların yürütüldüğünü söylemişlerdi. Şuanda müşteri hizmetlerini aramak istediğinizde yaklaşık olarak 25 dakika bekleme yapmanız gerekiyor. Çok fazla yoğunluk yaşayan telekom firmasından biz de resmi bir açıklama bekliyoruz.

internet-yavasligi
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından da resmi bir açıklama yapılmadığı gibi, herhangi bir kısıtlama veya dar boğazın yapılmadığı görülüyor. Ancak bu konuda başta Türk Telekom kullanıcıları yavaşlık ile adeta boğuşuyorlar.

Yine yurt dışı çıkışlı sorunun patlak verdiğini ve ekiplerin düzeltmek için çalışmalara başladığını tahmin ediyoruz. Biz de çalışmalarımızı yürütürken “Sunucu yanıt vermiyor” sorunu ile karşılaşmaya başladık, geçmiş olsun.

sunucu-yanit-vermiyor

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. Ben bu yavaşlığı dün sabahtan beri görüyorum ancak 5-10 dakikalıktı bende modemle ilgili sanıp resetliyodum geçiyodu. Bu sefer resetlememe rağmen geçmedi 1 yada 1 buçuk saattir yavaş. AKK dolduğu için sanıyordum değilmiş bu nedir anlamadım hocam bişeyler söyleyin..

  2. 13:00’da yeni net bağlattırdık bu yavaşlığı bizm netten kaynaklandını sanıp pişman olduydum ki bu haberi görene kadar 😀 hocam sağol valla sinirim gitti iyice..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler