Cuma, Nisan 19, 2024

iOS 10’da Brick Sorunu ve Çözümü

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 10 güncellemesi Apple tarafından resmi duyuru ile indirilebilir hale getirildi. Ayrıca iOS 10‘a uyumlu cihazların listesi de yayınlandıktan sonra, kullanıcılar Apple cihazlarına kurulumu yapmaya başlarken, “Brick” sorunu ile karşılaşmaya başladılar.

iOS 10’da Brick Sorunu Nedir ?

iOS 10 güncellemesinden sonra “brick” sorunu gündeme gelmeye başlarken, kullanıcılar da yana yakıla bu sorunun cevabını arayama başladılar. Bu sorun güncellemeyi cihazınıza yükledikten sonra “brick” olduğu yani açılmadığı konusunda pek çok dönüşler alınmaya başlandı. Apple henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmazken, şu süre zarfı içerisinde güncellemeyi yüklememenizi tavsiye ediyoruz.

Her 10 cihazdan 1 tanesi şuanda Brick‘e düştüğü konusunda Twitter üzerinden binlerce mesaj atılmaya başlandı. Ayrıca cihazınıza güncelleme yüklerken mutlaka “yedek” almanız gereklidir. Peki bu brick sorununu nasıl çözebiliriz ?

ios-10-brick-cozumu
iOS 10 Brick Sorunu Çözümü

Bu konuda telefonunuzu açabilmek için birazcık uğraşmanız gerekecek. Endişeye kapılmadan aşağıdaki vereceğimiz adımları izlemenizi tavsiye ediyoruz. Ardından brick olan cihazınızı tekrar kullanıma açabilirsiniz.

❱ İlk olarak bilgisayarınızı açarak iTunes programını yüklemeniz gereklidir. Yüklüyse çift tıklayarak çalıştırın.

❱ Ardından telefonunuz iOS 10 güncellemesinden sonra donduysa veya açılış ekranında kaldıysa açma / kapatma tuşuna basılı tutarak tamamen kapatın.

❱ Eğer bu denemeden sonra yine cihazınız kapanmadıysa, Home + Açma Kapama tuşuna basılı tutarak cihazın kapatılmasını bekleyin. Cihazınız kapandıktan sonra aşağıdaki adımlara geçiş yapabilirsiniz.

❱ iPhone cihazınız kapalı konumdayken Menü (Home) tuşuna basılı tutun.

❱ Ardından Home tuşuna basılıyken, bilgisayarınızda iTunes uygulamasını çalıştırın ve USB kablonuzu bilgisayarınız ile telefonunuza bağlayın.

❱ Cihazınızda USB kablo bilgisi veya iTunes logosunu görene kadar Home tuşundan elinizi çekmeyin.

❱ Ardından telefonunuza bildirim geldiyse, elinizi home tuşundan çekebilirsiniz.

❱ Daha sonra sizleri “iPhone bulundu” yazısı karşılayacak. iTunes programına geçiş yaparak “geri yükle” tuşuna basın ve cihazınızı kurtarın.

❱ Geri yükleme işlemi başladıktan sonra USB kablonuzu işlem tamamlanana kadar çekmeyin.

❱ Eğer iOS 10 güncellemesinden sonra brick sorunu yine yukarıdaki işlemler ile kurtarılmıyorsa, size yakın Apple Store‘a giderek servisten yardım isteyin.

ios-10-brick-sorunu

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler