Cuma, Nisan 26, 2024

iOS 11.2 – 11.3.1 Jailbreak Aracı Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS’tan vazgeçemiyor ama aynı zamanda koyduğu prangalardan da rahatsız mısınız? Eğer öyleyse biraz araştırma ile Jailbreak işlemi ile tanışmış olmalısınız. Jailbreak Nedir? konusuna değineceğimiz yazı bu değil fakat Jailbreak Nasıl Yapılır? sorusuna cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Electra şirketi yakın zamanda yayınladığı araç ile iOS 11.2 ile 11.3.1 arasındaki sürümlere Jailbreak yapma olanağını kullanıcılara sundu. 

Jailbreak Nasıl yapılır?

Adım adım cihazınıza Jailbreak yapmanıza yardım edeceğim. Fakat işlemlere başlamadan önce cihazınızın yedeğinizi almanızı şiddetle tavsiye ederim. Henüz araç yeni yayınlandığı için çıkabilecek sorunlarda veri kaybı yaşamak istemiyorsanız yedeklerinizi tam olarak aldığınızdan emin olduktan sonra işlemlere başlayın. 

Kontroller;

  • Adım 1 – Sürümünüzden emin olun. Electra Jailbreak aracı iOS 11.2, iOS 11.2.1, iOS 11.2.2, iOS 11.2.5, iOS 11.2.6, iOS 11.3, iOS 11.3.1 sürümlerini destekliyor. Cihazınızın sürümünü bilmiyorsanız öğrenmek için Ayarlar – Genel – Hakkında yolunu takip edebilirsiniz.
  • Adım 2 – Cihazınız destekleniyor mu? Yayınlanmış araç yukarda sıraladığım sürümlerle çalışan (iPhone X dahil) tüm 64 bit cihazları destekliyor.
  • Adım 3 – cydiaimpactor.com adresinizden bilgisayarınıza uygun olan Cydia Impactor’un son sürümünü indirin.
  • Adım 4 – Bilgisayarınızda son sürüm iTunes yüklü olduğundan emin olun, var ise güncelleştirmeyi yaptıktan sonra devam edin.

Başlayalım;

  • Adım 5 – coolstar.org/electra  adresinden .ipa dosyasını bilgisayarınıza indirin. Eğer bir geliştirici hesabınız varsa Dev-Account kısmmından yok ise NonDev-Account kısmından indirin. Geliştirici hesabının olması işlemi başlattığınızda daha hızlı sonuç almanıza yarayacaktır.
  • Adım 6 – Cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  • Adım 7 – Siriyi, parola ile korumayı devre dışı bırakın ve cihazınızı uçak moduna alın.
  • Adım 8 – Cydia impactor uygulamasını açın ve indirdiğiniz .ipa dosyasını sürükleyerek uygulama arayüzüne bırakın. İstendiğinde apple kimliği ve şifresini girin. (sahte hesap kullanmanız tavsiye edilir.)
  • Adım 9 – Cihaza yüklediğiniz uygulamayı kullanabilmek için profili onaylamanız gerekiyor. Ayarlar – Genel – Profiller kısmına girerek ilgili profili doğrulayın.
  • Adım 10 – Yüklediğiniz uygulamayı çalıştırın. Uygulama çalıştıktan sonra Tweak butonunun açık olduğundan emin olun ve Jailbreak butonuna basın. Bu işlemden önce cihazınız yeniden başlayabilir. Yeniden başlatmadan sonra uygulamaya tekrar girerek butona basın.

iOS 11.3.1 Jailbreak

  • Son: Uygulama bazı izinler isteyebilir, izinleri verin. Gelenleri onayladıktan sonra işlem tamamlandığında cihaz yeniden başlayacak ve Cydia uygulaması ana ekranınıza yüklenecektir. 

Hayırlı olsun!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler