Perşembe, Nisan 25, 2024

iOS 11’in Kullanım Oranı Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda tüm cihazlara yayınlanan iOS 11 güncellemesinin kullanım oranları açıklandı. İşte o rakamlar…

Yaklaşık 3 ay önce tüm cihazlara yayınlanan iOS 11 kısa süre içerisinde birçok kişi tarafından kullanılmaya başlandı. İlk sürümü deneyen kullanıcılar Apple’a anında tepki gösterdiler ki bu tepkinin sebebi ise sürümün birçok sorunu beraberinde getirmesiydi.

Hatırladığınız gibi şarjın çok kısa sürede tükenmesi, Touch ID’nin çalışmaması, ses sorunları, duvar kağıdı sorunları, Siri, Safari, iMassage ve App Store gibi birçok uygulamada bağlanmama ve çökme hataları gözlemleniyordu. Baktığımız zaman hemen hemen tüm sorunları beraberinde getiren iOS 11 ilk ay oldukça tepki görmüştü.

ios 11 3

iOS 11’e güncelleyen kullanıcılar arkadaşlarına ” Kanka ben güncelledim şarj tükeniyor. Bence güncelleme. ” gibi fikirlerini yayarak iOS 11’in hatalarının tüm kullanıcılara yayılmasını engellediler. Ancak bu sorunlar iOS 11’in adını kötülemeye yetmişti. Güncellemenin üzerinden 3 ay geçti. Sorunların çoğu giderildi, ancak halen iOS 11’in ufak tefek sorunlarıyla karşılaşıyoruz.

Şimdi merak edilen konu ise iPhone kullanıcılarının ne kadarlık bir kısmı iOS 11 güncellemesini aldı? Aslında bu bilgiyi öğrenmemizin temel nedenlerinden birisi iOS 11’e hala geçmediysek; geçip geçmeyeceğimize karar vermek. Bakalım iOS 11 ne kadar kullanılıyor?

ios 11 kullanım

Resimde görüldüğü gibi şuan kullanıcıların %65‘i cihazlarını en yeni sürüm olan iOS 11‘e güncellemiş. Yine resmi incelediğimizde kullanıcıların %28‘inin iOS 10 sürümünü kullandığını ve %7 gibi ufak bir kısmında daha önceki sürümleri kullanıdığını görüyoruz.

Aslına bakacak olursak şuan iOS 11 kullanımları gayet yeterli. Cihazların bir kısmının güncellemeyi almadığını ve bir kısmında iOS 10 sürümünü kullanmayı tercih ettiğini göz önünde bulundurduğumuzda iOS 11 kullanımları şuanda gayet yeterli durumda.

Ben bir iOS 11 kullanıcısı olarak sürümün şuanki durumunu gayet uygun buluyorum. Tek sorun şarj kısmında iOS 10 daha başarılı ancak bu başarı öyle uçuk bir değer değil. Hatta yok denecek kadar az. Bu sorun ise iOS 11 sürümünün getirdiği özelliklerin yanında göz önünde bulundurulmayacak kadar küçük.

 Genel olarak baktığımızda iOS 11’in sorunlarının hemen hemen hepsi çözüldü. Hala iOS 11 sürümünü almayan kullanıcılar için sürümü gönül rahatlığıyla indirebileceklerini belirtmek isterim. Sizde iOS’un yeni sürümü hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler