Cumartesi, Mayıs 4, 2024

iOS 17.1 Güncellemesi Gözüktü! Yenilik Var mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iOS 17.1 güncellemesi duyuruldu. 24 Ekim’de yayınlanması beklenen güncellemede önemli iyileştirmelerin bulunduğu belirtiliyor. Yeni eklenecek özellikleri içeren güncellemeyi birlikte inceleyelim.

İOS 17.1

Yayınlanacak olan  güncellemede başlıca düzeltilmesi beklenen önemli iyileştirmelerden birisi olan iPhone 12 modelinde yaşanan SAR sorunu. Bu yaşanan sorun Apple’ın da canını sıkmaya başladı. Bu durumun üzerinde çözüm olarak çalışmalarda bulunan Apple, iOS 17.1 güncellemesi ile SAR seviyelerini düşürerek kullanıcıların yaşadığı soruna çözüm bulmayı amaçlıyor. Sorunun giderilmesini sağlayan güncelleme sayesinde Fransa’da satışı yasak olan iPhone 12 modelinin satış yasağı kalkacağı düşünülüyor.

17.1

iOS 17.1 güncellemesine baktığımız zaman aslında temel amacın SAR sorununa çözüm bulmak olduğunu görüyoruz. Bu durumun haricinde güncelleme ile getirilecek olan yenilikler şunlardır;

  • AirDrop ile dosya alışverişleri yapılırken artık cihaz mesafeleri birbirine yakın değilse bile  “Menzil Dışı” seçeneği eklenerek cihazların arasında  ki mesafe arttığı durumda devreye giren Wi-Fi veya Hücresel veri kullanarak dosya aktarımlarını tamamlaması sağlanacak.
  • Apple müzik için favoriler sistemi ve bunun ile birlikte getirilen Cüzdan uygulaması sayesinde  kullanıcılar bakiyelerinin ve harcamalarının görebileceği yeni bir özellik bulacaklar.

iOS 17.1 için şimdilik belirtilen yenilikler bunlar. 24 Ekim tarihinden sonra yeni sürüm hakkında daha detaylı bilgiler gelecektir. Yeni bilgiler geldiği zaman biz de içeriğimizi buna göre güncelleyeceğiz. Şimdilik görünen o ki Apple SAR değeri tartışmalarına son vermek adına böyle bir güncelleme hazırlamış. Ama yine de bu Apple. Her daim sürprizlere açık olmak lazım. Yeni sürüm yayınlandıktan sonra değerlendirmelere bakalım ve yorumumuzu öyle ekleyelim.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler