Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 17.3 ile Güvenlik Sistemi Değişiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple tarafından iOS 17.3 ilk beta sürümü yayınlandı. Bu durumda artık iOS 17.3’ün sır perdesi aralanmaya başladı diyebiliriz bildiğiniz üzere son yayınlanan güncellemede kullanıcıların yaşadığı yazılımsal sorunları ön planda tutarak ve ek olarak yeni özellikler getirilmişti.

hero

 

Apple kullanıcılarına iOS 17.3  ile beraber ne tarz yenilikler sergilenecek oldukça merak konusu oldu. Henüz daha beta sürümü yeni yayınlanmış olan sürüm için bilinen yenilikler kısıtlı. Sürprizler ile dolu olan teknoloji devi Apple’ın bizlere sunulması beklenen özellikleri daha fazla vaktiniz almadan inceleyelim.

iOS 17.3 ile Yeni Özellikler Neler?

Güvenlik ve gizlilik tarafında oldukça kapsamlı bir güncelleme olacağını söyleyebiliriz. Keza günümüzde cep telefonu hırsızlığı oldukça yaygın.

Cihazın çalınması durumunda telefon ile beraber kişisel verileriniz şifreleriniz, ve banka bilgilerinize maalesef erişim sağlanabilmekte.

Bu konu üzerinde güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarmaya çalışan Apple, 17.3 ile getirilmesi beklenen çalıntı cihaz koruması özelliği ile birlikte neredeyse artık bilgilerin erişimi imkansız olacak diyebiliriz.

ios17.3

iOS 17.3 Çalıntı Cihaz Koruması Özelliği

Evet çalıntı cihaz koruması özelliğini ayarlar kısmından aktif edilebilecek. Özellik kullanıma açıldığı takdirde Safari’de bulunan şifre bilgilerinize göz atmak istediğiniz zaman veya cihazın fabrika ayarlarına dönmesini istediğiniz zaman devreye biyometrik doğrulama giriyor.

ios17.3 1

Doğrulama yapılmadığı müddetçe kişisel bilgilerinize erişim sağlanamayacaktır. Bu sayede başkaları tarafından tarafından kişisel bilgilerinize erişim sağlanamayacaktır.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler