Çarşamba, Nisan 24, 2024

iOS ve Android Cihazlara Yeni Rakip Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şu anda iOS ve Android cihazlar piyasayı ele geçirmiş durumdalar ve maalesef başka düzgün bir alternatif yok. Daha önceden Blackberry, Mozilla ve Microsoft kendi mobil işletim sistemi yaparak rekabete katılmak istemişlerdi fakat başarılı olamadılar. PureOS bu durumu değiştirmeye geliyor.

Donanım üretici firma olan Purism yakında Purism Librem 5 isimli telefonunu piyasaya sürecek. Bu telefon piyasadaki telefonlardan farklı olarak Android değil PureOS isimli işletim sistemiyle gelecek. Purism firması Linux tabanlı işletim sistemi olan PureOS ve Purism Librem 5 telefonu üzerinde uzun zamandır çalışıyordu. Neyseki bu çalışmaları yavaş yavaş sonuçlanmaya başladı. 

iOS ve Android Cihazlara Yeni Rakip Geliyor 2 PCH 2

Purism Libre 5’in Geliştirici Kiti Ortaya Çıktı

Purism tarafından üretilen özelleştirilmiş i.MX8M donanımı bulunan Libre 5 geliştirici kiti ortaya çıktı. Bu kit ile birlikte Libre 5 uygulama geliştirilebilecek. Purism Libre 5 cihazlarda güvenlilik ve gizlilik daha çok ön planda. BlackBerry’de BlackBerry OS’da güvenlik ve gizliliği ön planda tutuyordu ve bu konuda başarılı olmuştu fakat çoğu uygulama BlackBerry OS ile uyumlu olmadığı için kullanan kişi sayısı azdı. Purism, Libre 5 ile birlikte BlackBerry kullananlar için güzel bir alternatif olabilir. 

Gelecek yıl ortaya çıkacak olan Purism Libre 5’in fiyatı ne kadar olacağı henüz bilinmiyor. Eğer piyasaya güçlü bir giriş yapmak istiyorsa giriş seviyesi cihaz ile birlikte uygun fiyat ile çıkış yapması daha iyi olacaktır. 

Sizce PureOS, iOS ve Android ile rekabet edebilir mi? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler