Çarşamba, Nisan 24, 2024

iPhone 13 Pro Max, DisplayMate En İyi Akıllı Telefon Ekranı Ödülü Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

DisplayMate, Apple’ın yeni nesil ve amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 13 Pro Max‘teki yeni ProMotion özellikli ekranını inceledi, bulgular olumludan başka bir şey değildi ve Apple’ın yeni amiral gemisi, A+ notu ile birlikte DisplayMate En İyi Akıllı Telefon Ekranı Ödülü‘nü kazandı.

Her iPhone 13 Pro Max ekranı, renk ve kontrast doğruluğu için fabrikada kalibre edildi. Telefon, sRGB ve DCI-P3 renk içeriğini destekliyor ve her ikisini de mükemmele yakın doğrulukla oluşturuyor. Ekran, her iki format için de 0,5 JNCD (Sadece Fark Edilebilir Renk Farkı) aldı (1’den küçük değerler, çıplak gözle bir fark göremeyeceğiniz anlamına geliyor).

Renk sunumunun doğruluğu ve yoğunluk ölçeği, farklı bir Ortalama Resim Seviyesi (APL) olan resim içeriğinden etkilenmedi. Otomatik parlaklık özelliği etkinleştirilerek ve tam beyaz ekranla (APL %100), ekran hem sRGB hem de DCI-P3 renk gamları için 1.051 nit parlaklık sundu. Otomatik parlaklık kapalıyken üst kısım 846 nit parlaklığa sahipti.

Ancak hepsi bu kadar değil, iPhone 13 serisi HDR10 ve Dolby Vision teknolojilerini de destekliyor. HDR içeriği için en yüksek parlaklık 1.200 nit değerine sahipti. Ekran, gelen ışığın yalnızca yüzde 4,6’sını yansıtıyor; bu, DisplayMate tarafından şimdiye kadar ölçülen en düşük değer. Ayrıca True Tone modu, ortam ışığına bağlı olarak ekranın beyaz nokta ve renk dengesini ayarlıyor.

Ekrana, belirli bir açıyla baktığınız zaman da iyi duruyor, 30 derecede tutulduğunda parlaklığının yüzde 24’ünü kaybediyor ve bu açıda 3,1 JNCD’lik bir beyaz kayması yaşıyor. Ayrıca ister dikey ister yatay tutun, polarize güneş gözlükleriyle çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler