Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone 14 Serisinin Kullanacağı RAM’ler Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eylül ayına doğru yaklaşıyoruz ve Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, yeni nesil akıllı telefon modellerini tanıtacak ve lansmana doğru ilerlerken DigiTimes tarafından bugün yayımlanan bir rapora göre iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, 6GB’lık yeni nesil RAM teknolojisine sahip olacak.

Mevzubahis rapor yaklaşmakta olan iPhone 14 serisinin amiral gemisi modellerinin, eski standartlara kıyasla daha hızlı ve daha verimli bir bellek türü LPDDR5 RAM’lere sahip olacağını iddia ediyor. Mevcut iPhone modelleri LPDDR4X RAM’leri kullanıyor ve iPhone 14 serisinde de Pro modelleri haricinde LPDDR4X RAM kullanılacağı belirtiliyor.

4GB RAM bulunan iPhone 13 serisinin aksine iPhone 14 serisindeki tüm modellerde 6GB RAM kullanılıyor olacak fakat amiral gemisi segmentindeki Pro modelleri LPDDR5 bellek teknolojisini kullanacak ve böylelikle daha iyi performans sunulurken enerji açısından verimlilik söz konusu olacak.

iPhone 14 serisinde hangi model hangi RAM’i kullanacak?

  • iPhone 14: 6GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Max: 6GB (LPDDR4X)
  • iPhone 14 Pro: 6GB (LPDDR5)
  • iPhone 14 Pro Max: 6GB (LPDDR5)

Apple analistlerinden Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 14 serisi çok farklı bir seri olacak çünkü iPhone 14 ve iPhone 14 Max A15 Bionic yonga setinden güç alırken, Pro modeller A16 Bionic yonga setinden güç alacak. Yeni telefon familyasının geliştirilmiş kamera kurulumlarına, yeni bir mor renk seçeneğine ve değiştirilmiş bir çentik tasarımına sahip olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler