Perşembe, Nisan 25, 2024

iPhone 7 Plus Tıs Sesi Sorunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus cihazları dünya genelinde yavaş yavaş satılmaya başladığı gibi, kullanıcılardan da dönüşler alınmaya başlandı. Ancak iPhone 7 Plus‘ta internette yayınlanan bilgilere göre “tıslama” sorunu olduğu ortaya çıktı. Biz iPhone 7 Plus‘taki tıs sesinin dB’sini yükselterek yayınladık. Peki bu ses neden meydana geliyor ?

iPhone 7 Plus Tıs Sorunu

Aşağıdaki videoyu izlerken dinleyeceğiniz ses “yük altında” çalışırken kaydedildi. Sesli bir ortamda duyulmayan bu ince ses, sadece sessiz bir ortamda duyuluyor. Kronik olup olmadığı henüz belli değil, ancak bu durum akıllara Samsung Galaxy Note 7’lerin patlama sorunlarını akıllara getirdi. Eğer bu sorun ilerleyen günlerde patlayacak olursa, bir Note 7 vakası daha yaşayabiliriz. O yüzden bu sorun ile karşılaşabileceğinizi düşünerek kaleme almak istedim.

Akıllı telefonların içerisinde fan ve hareketli bir parça bulunmadığı için, ses çıkma olayı normal karşılanmıyor. iPhone 7 Plus‘ın içerisinde bobinler bulunduğu için, sesin buradan geldiğini düşünüyorum. Zira bu ses yük altında olduğu için elektrik akımının bobinlerden geçiş esnasında meydana geldiği aşikâr. Zira akımın az geldiği anlarda iPhone 7 Plus depolamış olduğu elektriği kullandığı için meydana gelen titreşim bu sese yol açıyor olabilir. Tabii ki bunlar tahminlerden ibaret.

Apple şuana kadar konu ile ilgili bir açıklama yapmadığı gibi, bu sorunun ne kadar yaygın olduğu konusunda da net bir bilgi bulunmuyor. Aşağıdaki videoyu izlerken tıs sesinin netliğini duyabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

  1. hocam bu sene ne böyle ya 7 serisi tüm firmalarda adeta sorun oldu 🙂 iPhone 7 deki tıs sesini dinledim bildiğin çıngıraklı yılan kaçmış içine 😀

  2. Eskiye dönüş başlıyor eski model televizyonlar gibi cızırtı bunu retro olsun diye yaptık deseler benimki daha cik tisliyor diyeni bile görebiliriz ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler