Cuma, Nisan 19, 2024

iPhone 8 Türkiye’de Satışa Sunuldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Herkesin merakla beklediği iPhone 8 ve 8 Plus modelleri Türkiye’de satışa sunuldu. Apple tarafından 12 Eylül’de tanıtımı gerçekleştirilen iPhone 8 ve 8 Plus modelleri artık satın alınabilir halde…

Apple, geçtiğimiz günlerde yeni cihazları iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus modellerinin fiyatlarını internet sitesi üzerinden açıklamıştı. Fiyatlar ağızları açık bıraksa da satışa çıktığı gün mağazalarda epey bir yoğunluk oluştu. 

Apple’ın yeni cihazı iPhone 8, 19 Ekim’i 20 Ekim’e bağlayan gece saat 00.00‘da satışa sunuldu. İstanbul Kadıköy’deki GSM şirketinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, Trabzon’da ise kemençe, horon ve atma türkü ile karşılandı.

iphone 8 1 2 min

Gecenin o saatine rağman iki şehirde de uzun kuyruklar oluşturan cihazlar, ilk sahipleri ile buluştu. İstanbul’da iPhone 8‘e ilk sahip olan Asrın Köklü, ” Çok mutluyum. Uzun zamandır bekliyordum. ” dedi.

Trabzon’da ise kemençe, horon eşliğinde ilk iPhone 8’e sahip olan kişi Suat Cihan oldu. Suat Cihan, ” Bir iPhone kullanıcısıyım. İlk olarak ben almak istedim. Gecenin bu saatinde de olsa telefonu almak için buraya geldim. ” dedi.

iphone 8 2

20 Ekim tarihinde Türkiye’de 6 ilde satışa sunulan iPhone 8, yoğun ilgi gördü. iPhone 8’i sadece Apple mağazalarından değil; Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi GSM operatörlerinden de satın alabilirsiniz. Ayrıca çoğu alışveriş mağazalarının raflarında da yerini almış bulunmakta.

iPhone 8 ve 8 Plus’ın Fiyatları!

Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir haber paylaşmıştık. Ancak yine de tekrar etmekte fayda var. Bildiğiniz gibi iPhone 8 ve Plus modelleri önceki modellerine göre son derece pahalı bir fiyatla çıkmıştı. Ancak satışa başlanmasından itibaren yoğun ilgi gördü. Gelin şu fiyatları tekrar gözden geçirelim.

Öncelikle serinin bir önceki cihazı iPhone 7’nin 32 GB’lık modelinin 3299 TL gibi bir fiyata satıldığını hatırlatalım. Yeni iPhone 8’in 64 GB’lık modeli 4199 TL iken 256 GB’lık versiyonu ise 4999 TL.

iphone 8 3

iPhone 8’in büyüğü 8 Plus’ın ise 64 GB’lık modeli 4799 TL iken 256 GB’lık modeli ise 5599 TL. Fiyatlar her ne kadar uçuk olsa da, ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü.

Yeni iPhone 8 artık raflarda yerini aldı. Apple’ın bu yılki diğer cihazı iPhone X‘ ise 27 Ekim’den itibaren sipariş edilebilecek. 3 Kasım tarihinde ise raflarda yerini alacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler