Çarşamba, Nisan 24, 2024

iPhone X’in Ekran Tamir Ücreti Cep Yakıyor! İşte O Tamirin Fiyatı…

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın yeni cihazları X, 8 ve 8 Plus modellerinin ekran tamir fiyatları belli oldu. 8 ve 8 Plus’ın fiyatları biraz daha insaflı olsa da, iPhone X‘in ekran tamir ücreti epey cep yakıcı.

Apple, yeni cihazlarını satışa sunduktan sonra ekran tamiri fiyatlarınıda açıkladı. Aslında eski cihazlarda da tamir fiyatları biraz pahalıydı ancak iPhone X, aralarında en cep yakanı oldu. İşte iPhone X’in ekran tamir fiyatı…

İşte iPhone’ların Ekran Tamir Ücretleri!

Apple, aşağıdaki listeye göre tek bir ekran değişimi için iPhone 8 sahiplerinden 149$ alıyor. Diğer ekran hasarlarının onarımı içinse 349$ fiyat talep ediyor. 8 Plus sahipleri ise ekran değişimi için 169$ öderken, diğer ekran hasarları için 399$ ödeme yapacak.

iphone x ekran değişim

8 ve 8 Plus modelleri eski cihazlara göre aynı yada 20 dolar gibi bir fark ile tamir edilebiliyor. Ekranı ile dikkat çeken iPhone X sahipleri ise sadece ekran değişimi için 279$ ödeyecekler. Bu fiyat önceki modellerin neredeyse 2 katı kadar. Diğer ekran hasarlarının onarımı içinse tam 549$ ödeme yapmaları gerek. Yani yaklaşık 2.100 TL.

Apple’ın ekrani ile dikkat çeken yeni modeli iPhone X’in ekran tamir fiyatları epey cep yakıyor. iPhone X’in diğer ekran hasarlarının onarım fiyatı orta düzey bir akıllı cihaz fiyatına denk. Zaten 6000-7000 TL fiyat ile çıkan bir cihazın ekranının ucuz olması beklenemezdi.

Hangi Durumlarda Ekran Ücreti Ödeyeceksiniz?

• Kazayla hasar verme veya hatalı kullanım nedeniyle ekranınızı değiştirmeniz gerektiğinde. Kazara meydana gelen hasarlar Apple’ın garanti kapsamına girmez.

• iPhone ekranınız hala garanti kapsamında iken kırılmış ve AppleCare + desteği almıyorsanız,

• Ekranınızın çalışması durduyse ve iPhone’unuz Apple garantisi, tüketici yasaları veya AppleCare + desteğine sahip değilse,

• iPhone’unuzda ekranla sınırlı olmayan ek hasar varsa, “Diğer Hasar” ücretlerine bakmalısınız.

iPhone X almak ne kadar mantıklı tartışılır. Ancak alıyorsanız ekranına dikkat etmenizi öneririm. Zira bu fiyatlara yeni bir akıllı cihaz daha alabilirsiniz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler