Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone’lar İçin Pil Performansı Güncellemesi Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan iPhone pil performansı sorunu ile bir anda kullanıcılarının tepkisini üzerine çeken Apple, mağduriyetleri gidermek adına yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Şirketin CEO’su Tim Cook özel bir haber kanalına verdiği röportajda pil performansı tartışmalarına açıklık getirdi. 

iPhone 6 ile başlayan ve 7 ile biten modelleri kapsayan pil performans sorunu Apple’ın başına dert olmuş gibi görünüyor. Eski pile sahip iPhone’ların kapanmalarının önlenmesi adına bilerek yavaşlatıldığının açıklanmasıyla çok büyük tepkiler gören Apple tepkileri dizginlemek adına adımlar atıyor. İlk olarak pil değişim programlarında söz konusu cihazlar için batarya ücretlerinde indirim uygulayan şirket şimdi de sözünü verdiği güncelleme ile yeni bir adım atmayı düşünüyor. 

iphone pil2

Tim Cook yaptığı açıklamada eskimiş bataryaların yeterli güç gerilimi sağlayamaması nedeniyle cihazda kendi kendine kapanmalar yarattığını ve bunların önüne geçebilmek adına bu özelliğin sunulduğunu belirtti. Önümüzdeki aylarda ise yayınlanacak bir güncelleme ile bu konudaki tercih tamamen kullanıcıya bırakılacak. Yani kullanıcı pil ile ilgili daha fazla bilgi edinebilecek ve performans düşürme özelliğini devre dışı bırakabilecek. Her ne kadar Tim Cook bunun önerilmediğini söylese de son kararın yine kullanıcıda olduğunu belirtti. 

Güncellemenin öncelikle geliştirici beta sürümlerinde yayınlanacağını ve daha sonra tüm kullanıcılara sunulacağını belirten Cook, kesin bir tarih vermedi. Ancak tahminlerimize göre göre iOS 11.3 güncellemesi ile Şubat/Mart gibi tüm özellikler sunulacak. 

Peki sizler bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler