Cuma, Mart 29, 2024

İşte iPhone 11’in Çok Tartışılacak Türkiye Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilindiği üzere Eylül ayı Apple için lansman ayı olarak anılmakta. 10 Eylül tarihinde Apple düzenlemiş olduğu etkinlikte Arcade, Apple TV+ , Apple Watch Series 5 , iPadOS ve yeni iPhone modellerini tanıttı. 

apple 1

Apple’ın etkinlikte duyurmuş olduğu fiyatlar ise geçen yıla oranla daha uygun olmasından dolayı dikkatleri çekmişti. İndirim Türkiye‘yi nasıl etkileyecek ? Maalesef beklediğimiz indirimli fiyatlar Türkiye için şuan mümkün görünmüyor. Öyle ki Türkiye’de faaliyet gösteren Vatan Computer, kısa bir süre önce alışveriş sitesinde iPhone 11 serisinin fiyatlarını açıkladı.

Apple’ın duyurmuş olduğu fiyatlar ile Türkiye’de açıklanan fiyatlar arasında dağlar var desek yanlış olmayacaktır. Etkinlikte Apple tarafından iPhone 11 için 699 dolar fiyat biçildi. Türk Lirası’na çevirdiğimiz de 3.973,33 TL ile karşılaşıyoruz.

Ürünün Türkiye fiyatına baktığımız zaman ise iPhone 11 , 14.999 TL fiyat etkiketi ile bizlere göz kırpıyor. Sektörde yer alan kişiler fiyatlar arasındaki uçurumun sebebini Türkiye‘de uygulanan vergi politikalarına bağlıyor.

Belirtilen Türkiye fiyatları ,Vatan Computer tarafından belirlenmiş olup Apple’ın resmi Türkiye satış fiyatını ne zaman açıklayacağı ise merak konusu. Sizce önümüzdeki yıllarda cep telefonları için uygulanan vergi politikası devam edecek mi ? 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler