Perşembe, Nisan 18, 2024

Japonya 55 dolar karşılığında evlere 10Gbps internet hizmeti vermeye başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rakamları görünce kafayı yememek elde değil gerçekten. Şuanda Japonya’daki Telekominikasyon şirketi NTT East ve NTT West (Nippon Telgraf ve Telefon), son kullanıcılara (ev kullanıcısına) 55 dolar karşılığında 10Gbps internet bağlantı hizmeti vermeye başladı.

“Bunu ev kullanıcısı alıyor ya ev”

ntt logoHaklı bir isyandasınız biliyorum. Ve size katılmamak elde değil inanın. Şuanda Türkiye’de “en iyi internet alt yapısını kim sağlıyor?” diye sizlere sorsam TurkNet ve Uydunet başta gelir herhalde. Her zaman çok müşterisi olan çok iyi anlamını taşımıyor. Son kullanıcıları memnun edebilmek önemli. O yüzden her ne kadar son zamanlarda ülkemizde internet adına gelişmeler olsa da, yurt dışının çok gerisindeyiz. Bu kaçınılmaz bir gerçek.

Japon ISS’leri NTT East ve NTT West ev kullanıcılarına ayda 55 dolar karşılığında 10Gbps internet sağlayan süper hızlı alt yapılarını kullanıma sundu. Bu hız sayesinde, evdeki kullanıcılar saniyede 1GB’dan daha yüksek indirme hızları vaat ediyor.

japonya ntt group

Herkes bu hızı alabilir mi?

Hayır tabii ki. Japonya’da ikamet ettiğinizi ve bu hızları almanız için başvuru yaptığınızı varsayalım. (Hayallere bakar mısın? Adamların interneti üzerinden senaryo yazıyoruz) Sata III 600MB ile internetinizi besleyecek bir SSD kullanmanız gerekiyor. LAN portu üzerinden bağlantıları sağlarken, aynı zamanda bu hızları karşılayacak bir NVMe tabanlı SSD gerekiyor.

Hani anakart incelemelerimizde bahsediyoruz ya bazen, 10Gbps hız destekliyor diye. Heh işte, bu hızlar bu anakart ve donanımlar ile birlikte birleştirildiğinde kullanılabilir oluyor. Sadece modem alayım, kurayım değil.

Süper hızlı FLET’in yönlendiricisi olan NTT, 55GB’lık bir interneti şuanda aylık 4.48 dolara veriyor. Hal böyle olunca hızları karşılaştırdığımızda hem daha fazla para ödüyor, hem de daha az internet hızları aldığımızı görüyoruz.

japonya ntt group internet

(Yukarıdaki görsel Japonca’dan Google translate kullanılarak Türkçe’ye çevrilmeye çalışılmıştır.)

japonya ntt group internet 002

Şuan için 23 şehirde aktif edildi

10Gbps internet hızını Japonya’nın tamamı alamayacak tabii ki. Alabilecek şehirlerin listesi şu şekilde yayınlandı;

  • Acachi
  • Suginami
  • Edogawa
  • Nerima
  • Setagaya
  • Katsushika
  • Ota
  • Osaka
  • Nagoya
  • Itabashi

Yine de “ben adamların siteye bir bakayım. Çok merak ettim gerçekten.” diyorsanız, buraya tıklayarak yayınlanan bildiriye gidebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Bura Türkiye. Böyle 10Gbps internet filan hayal bile edilemez. Çünkü gelmesi im-kan-sız olduğundan, hayali acı verir, kimse hayal etmeye bile yanaşamaz.

  2. Metro internette var. 10 gb nete sanırım bir 300 bin ₺ ödemek gerekiyordu. OSB yönetimi dağıtıyor. Yok değil var ya ni. Ama her zamanki gibi teknoloji ithal ettiğimiz için fiyatlar korkunç yüksek. Hani birde sözde müslüman bir ülke olup kapitalizmi vahşice uygulayan ülkelerden biriyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler