Cuma, Nisan 26, 2024

Just Cause 4 Korsana Yenik Düştü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

4 Aralık tarihinde yani sadece iki gün önce piyasaya çıkan Just Cause 4, oyun korsancılığına yenik düştü. Denuvo isimli korsan koruma sistemini kullanan yapım; anlaşılan o ki bu koruma sisteminden yarar görmemiş. Oyun piyasaya sürüleli henüz bir hafta bile olmamışken gelen bu haber; alanında en iddialı olan Denuvo‘nun dâhî ne kadar başarısız olduğunu gösteriyor. Ne diyelim sevgili okurlar; bu gelişme, sonraki Just Cause oyunlarının çıkışını büyük ölçüde etkileyebilir.

Denuvo’nun Yüzü Kızarık…

Just Cause serisinin ilk oyunu, bünyesinde barındırdığı çok sayıda kaos oluşturma ögesiyle oyuncuların dikkatini çekmeyi başarmıştı.

2010 yılında Playstation 3, Xbox 360 ve PC platformları için geliştirilen ikinci oyunun ise, serinin bilinirliğini arttırdığını ve yapımcısı Avalanche Studios‘u oyun sektöründe saygın bir konuma getirdiğini söyleyebiliriz.

Bu iki yapım da -özellikle Just Cause 2-, başarılı satış rakamları yakalamıştı. Tabii ki bu oyunlar; çıkış yaptıktan bir süre sonra korsana yenik düştü.

Just Cause 4 Korsana Yenik Düştü İÇERİK

8. jenerasyon oyun konsollarının hayatımıza girmesiyle gün yüzüne çıkartılan üçüncü oyun da; hem açık dünyasıyla, hem de oyunculara sunduğu dev kaoslar çıkarabilme imkânlarıyla, serinin başarılı yapımları arasına girmeyi başardı. Fakat üçüncü oyun da, çıkıştan kısa bir süre sonra kırıldı

Avalanche Studios tarafından geliştirilen ve Square Enix şirketi tarafından yayınlanan  aksiyon-macera serisinin son oyunu Just Cause 4, 4 Aralık 2018 tarihinde oyuncularla buluştu.

Denuvo sisteminin en güncel sürümünü kullanan yapım da, malesef bu kaderden kaçamadı ve bulunduğumuz gün itibarı ile korsan oyun indirme sitelerinde boy göstermeye başladı.

Çıkıştan sadece bir gün sonra gerçekleşen bu durum, şirketi ekonomik yönden büyük sıkıntılara sürükleyecektir. Bu sebepten dolayı serinin devam oyunlarının geliştirilme sürecinde Avalanche Studios‘un maddi problemler yaşayabileceği âşikâr.

Milyon dolarlar harcanarak yapılan büyük bütçeli oyunlarda bu gibi durumlar, şirketleri iflasın eşiğine bile getirebiliyor.

Netice olarak, sevdiğimiz oyun stüdyolarının geliştirdiği yapımlara korsan yollardan sahip olmayı misyon edindiğimiz sürece; “yeni oyun niye gelmiyor yauv!!” diye yakınmaya hakkımız yok, sevgili okurlar.

“Bu dolar kurunda nasıl oyun alalım hoca?” dediğinizi duyar gibiyim. Bu gibi pahalı sayılabilecek oyunları almaya gücümüz yetmiyorsa, yapılacak olan indirimleri bekleyebiliriz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler