Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kamera Canavarı Xiaomi 14 Ultra Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin kamera odaklı amiral gemisi serisi olan Ultra modelleri için beklediğimiz haber geldi. Marka bu seriye devam edecek mi etmeyecek mi derken Xiaomi 14 Ultra görselleri sızdırıldı.

Yeni görsellerin önemi büyük çünkü eğer iddia doğruysa sızdırılan görseller akıllı telefon test edildiği sırada çekildi. Rakip modellerle yapılan kamera testi sırasında yakalanan fotoğraflar önemli bazı gelişmeleri de ortaya koyuyor.

Xiaomi 14 Ultra Küresel Olarak Satışa Sunulacak

Görsellerde telefonun rakip Vivo x100 Pro modelinin kamerasıyla karşılaştırıldığını anlıyoruz. Test sırasında telefonun özel bir kılıf içerine alınması tasarım detaylarını gizliyor ama kamera yerleşimini de görmemizi engelleyemiyor.

Bir önceki seri olan Xiaomi 13 Ultra modelinde olduğu gibi oldukça geniş bir kamera alanına yer vereceğini anladığımız Xiaomi 14 Ultra, 1 inç boyutunda 50 MP ana sensöre sahip olacak.

Xiaomi 14 Ultra

3,2X, 5X ve makro çekim özelliklerine sahip olan 3 adet 50 MP lensle beraber telefonda dörtlü arka kamera kurulumu göreceğiz. Burada özellikle periskop kamera öne çıkacak. 75 mm odak uzaklığı ile 3,2x periskop lens, yeni modelin kamera konusunda en iddialı akıllı telefonlar arasında yer almasını sağlayacak.

Xiaomi 14 Ultra

Sızıntıda sadece kameralara ilişkin görüntüler yok. Telefonun üzerinde yer alan kodlar da dikkat çekici. Prototip versiyonda yer alan kodlar, aslında aradığımız ipuçlarını veriyor.

Burada N1, P2 ve EU ifadelerini görüyoruz. N1 kodu, serinin devam ettiğini ve bunun Ultra serisinin yeni akıllı telefonu olduğunu ortaya koyuyor.

Xiaomi 14 Ultra

P2 kodu, test edilen versiyonun henüz prototip versiyon olduğunun işareti. Son olarak en önemli kısım ise AB yani EU kodu. Bu kod Xiaomi 14 Ultra modelinin ülkemiz dahil birçok Avrupa bölgesi ülkesi için satışa çıkacağını işaret ediyor.

Tabii ki henüz resmi bir şey yok. Sızıntı umut verici ama sadece buradan yola çıkarak telefonun ülkemizde de satışa çıkacağını söylemek çok doğru olmaz.

Bakalım Xiaomi bu konuda daha fazla detayı ne zaman açıklayacak? Şimdilik umut veren sızıntılardan devam diyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler