Çarşamba, Nisan 24, 2024

PCH Öneriyor #3 | Kamera Odaklı Telefonlar

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde akıllı telefon seçmek de en az sistem toplamak kadar sıkıntılı bir iş. Zira akıllı telefonlar da bilgisayar donanımları kadar çeşitli. Birçok insanın kendine göre kıstasları, idealleri vardır. PCH Öneriyor yazı serimizde insanlara bu kıstaslara göre akıllı telefon önerileri yapıyoruz. Bu yazımızdaki konumuz kamera odaklı telefonlar, ki bu seçmesi zor olan konulardan biri. Çünkü birçok markanın ve birçok telefon modelinin kendine has kamera özellikleri bulunmakta.

z5

1 – Sony Xperia Z5 Ailesi

Sony‘nin amiral gemisi telefon ailesi olan Z ailesinin son varisi olan Z5 ve onun yan üyeleri olan Z5 ailesi, gerek donanım gerek kamera olsun, dünya üzerinde en iyi kameraya sahip olan cihaz serisi olarak belirtiliyor. Arka kamera ile beraber ön kamerasının da oldukça gelişmiş olduğunu belirtelim.

Sony Xperia Z5 ailesi cihazların fiyatları günümüz itibarıyla 2500₺-1800₺ civarlarında, detaylı fiyatları aşağıda belirtilmiştir.

Sony Xperia Z5 Premium – 2200-2500₺

Sony Xperia Z5 – 2000-2200₺

Sony Xperia Z5 Compact 1800-2000₺

google pixel xl telefon 003

2 – Google Pixel / Pixel XL

Dünya genelinde Android’in görünen yüzü olan Google‘ın Nexus cihazlardan sonraki akıllı telefon serisi olan Pixel, henüz yalnızca iki telefona sahip olmasına rağmen bu iki telefon bile donanımsal olarak oldukça güçlü telefonlar. Yazılıma hiç girmiyorum zira dünyanın en tanınan, en çok kullanılan ve yazılım devlerinden biri olan Google tarafından destekleniyor. Kamerasının da güçlü yanlarından biri olduğunu belirtelim.

Forum

Türkiye’de bu telefonun satıldığı belirli bir bayii yok, fakat Google Store üzerinde Pixel‘in 529$, Pixel XL‘ın 575$ olduğunu belirtelim. Yurtdışından getirtecekler için cihaz dolar kuru ve vergiler ile beraber en tuzlu ihtimal ile 2500-3000₺ civarlarında olacaktır.

LG G Serisi

3 – LG G3/G4/G5/G6

LG‘nin amiral gemisi cihaz serisi olan serisinin donanımsal olarak sağlam cihazlar olduğunu söylemek mümkün. Kamera konusunda da her G serisi cihazında yeniliklere giden LG, bundan önceki abartı kullanım telefonları serisinde de geçen oldukça güçlü bir cihaz serisi olma özelliğini taşıyor.

Fiyat konusunda belki serinin en uygun fiyatlı telefon serisi olan LG G serisinin G3, G4, G5 ve G6 cihazlarının günümüz itibarıyla fiyatları aşağıda belirtilmiştir. Fiyatlar 900-2200₺ civarındadır.

LG G3 – 900-1100₺

LG G4 – 1200₺

LG G5 – 1500-1600₺

LG G6 – 2200₺

Bu liste daha da geliştirilebilir, eğer katkıda bulunmak isterseniz bize yorum kısmından destek çıkabilirsiniz. Ayrıca yorumlarda sonraki PCH Öneriyor yazı serisi için konu önererek destek de çıkabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Kardeşim, G3 model telefonunu ekran kararması problemi nedeniyle kullanamaz oldu. G3 alınmasını tavsiye etmiyorum. Mecburen yeni bir telefon aldık. Xiaomi Mi 5s 64GB aldık. Kamerası Pixel XL deki kamera ile aynıymış. Şimdilik memnun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler