Perşembe, Nisan 25, 2024

Kavisli yapısı ile yeni Nokia 6 teknik özellikleri ve fiyatıyla dikkat çekiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni Nokia 6 akıllı telefonu piyasada uzun süredir konuşuluyordu. İlk olarak adını Nokia D1C kodu ile gördüğümüzde “orta segment” olacağını tahmin etmiş ve teknik özelliklerini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise Nokia 6 tüm ihtişamı ve hafif kavisli yapısı ile duyuruldu.

Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım, kimse Nokia‘nın yeni akıllı telefonunun bu kadar yakışıklı olacağını beklemiyordu. Bir kaç tasarım internette yayınlanmış ancak doğruluğu konusunda teyit bir türlü alınamamıştı. Ancak yeni Nokia 6‘nın tasarımı gerçekten göz dolduruyor. Cihaza ilk baktığımızda Galaxy S7 modeli akıllara gelirken, Nokia logosu cihazın en üst sağ köşesine yerleştirilmiş durumda. Şuan için sadece Çin’de satışa çıkacak olan Nokia 6, 245 dolarlık piyasa satış fiyatı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye satış fiyatı ise tahmini olarak 1299 TL ve civarında olması bekleniyor.

nokia 6 akilli telefon 002
5.5 inçlik Full HD ekrana sahip olan Nokia 6, 2.5D ekrana sahip. Ekstra olarak Gorilla Glass 4 ekran koruma teknolojisi ile geliyor. 8 çekirdekli Snapdragon 430 işlemcisi “idare eder” segmentinde yer alsa da, grafik tarafında bizleri Adreno 505 karşılayacak.

Cihaz QuickCharge 3.0 teknolojisi ile normal şarjlara göre 4 kat daha hızlı şarj olabilecek. 3000 mAh bataryası bulunan Nokia 6‘nın bu bağlamda yeterli kullanım süresi sunacağını düşünüyorum. Hemen arka panelde ise lazer otofokus desteği bulunan ve f/2.0 diyaframa sahip 16 megapiksellik kamera yer alıyor. Ön panelde ise yine f/2.0 diyaframa sahip 8 megapiksellik selfie kamera bulunuyor.

nokia 6 arka kamera
Nokia 6‘nın depolama tarafında da bizlere bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum. Zira 64 GB dahili hafıza ve 4 GB RAM günümüz orta segment akıllı telefonlarını şimdiden solluyor. Aynı zamanda cihazın parmak izi okuyucusu olduğunu da belirtelim.

Türkiye satış fiyatını tahmini olarak sizlere belirttik. Ne zaman Türkiye topraklarında olur bilinmez ama Nokia ile anlaşma yapan HDM Global bu sefer işini şansa bırakmak istemiyor. Eğer Çin pazarında istenen verim elde edilirse, dünya pazarında kısa sürede Nokia 6‘yı görebiliriz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Cihaz benim çok hoşuma gitti açıkçası alınabilecek modellerden bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Nokia bu sefer olmuş dedirtecek herkese. Bir de HDM Global ile anlaştılar sizin de söylediğiniz gibi o yüzden kullanıcıların isteklerine yanıt vermeye başladılar. Nokia yeniden doğuyor diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler