Salı, Nisan 23, 2024

Kirin 1000 Özellikleri Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei, ABD ile yaşadığı krizde geri adım atmaktan vazgeçti. Marka geçtiğimiz günlerde ABD’ye ihtiyaçları olmadıklarını gösteren bazı açıklamalar yaptı. Bir yandan bu konuyla ilgili çalışmalar yapan markanın, bir yandan ise yeni teknolojilerini geliştirmeye devam ettiği ortaya çıktı. Son olarak Kirin 1000 işlemcileri konusunda detaylar ortaya çıktı.

Mate 30 modellerinde yer alan Kirin 990 işlemcilerinin yeni nesli olarak tanıtılması beklenen Kirin 1000 işlemcileri için sızan bilgiler, ne kadar iddialı bir teknoloji sunulacağını gösteriyor.

Kirin 1000 Önümüzdeki Yıl Gelecek

Yeni nesil işlemci modellerinin yeni üretim teknolojisiyle beraber sunulması bekleniyor. Sızdırılan bilgilere göre seride 5 nm üretim teknolojisi kullanılacak. 5 nm üretim teknolojisi ise tek artı olmayacak.

Kirin 1000

Bunun dışında çekirdek mimarilerinin de değiştirildiğini göreceğiz. Yeni seride performansı biraz daha yukarı taşıyacak olan Cortex A77 mimarisinin sunulduğunu göreceğiz.

Genel olarak çok daha başarılı bir performans ortaya koyması beklenen işlemcilerin, 2020 yılının ikinci çeyreğinden sonra piyasadaki yerini alması bekleniyor. Muhtemelen yeni amiral gemisi akıllı telefon modellerinde kullanılacak işlemci Kirin 1000 serisi olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler