Cumartesi, Nisan 27, 2024

Kuzey Kore’nin Siber Saldırı Hedefinde Türkiye Var!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Siber saldırılar dünyanın genelinde sürekli artmaya devam ederken, Kuzey Kore gizliden Türkiye’yi hedef alarak siber saldırı düzenlediği McAfee raporlarında ortaya çıktı. Güvenlik firması tarafından yayınlanan detaylı raporlarda, Kuzey Kore’nin nerelere ve ne amaçla saldırdığı açıkça ortaya çıkıyor. Kuzey Kore’deki kendilerine Hidden Cobra adını veren saldırı örgütü bu çalışmayı gerçekleştirmiş.

Hükümet Destekli Finansal Kuruluşlar Hedefte

Küresel siber güvenlik devi olarak bilinen McAfee, yayınlamış olduğu yeni raporda, Türkiye’nin kontrolü altında bulunan finansal kuruluşlara Kuzey Kore tarafından siber saldırı düzenlendiği ortaya çıktı. Raporu 8 Mart günü yayınlayan firma, saldırıya ilişkin son faaliyetlerin olduğu rapor sundu. Bu rapora göre, Kuzey Koreli korsanlar 2 ve 3 Mart tarihleri arasında hükümet destekli olan pek çok finansal kuruluşa siber saldırı düzenledi.

Raporda ise dikkatimizi çeken önemli bir gelişme var; McAfee söz konusu yazılımın ve saldırının detaylarını paylaşırken, hiç yapmadığı bir şey yaparak kötü yazılım kodlarının Kuzey Kore tarafından yönlendirildiğini belirtti ve görseller ile anlattı.

Açık Adobe Flash Üzerinden İlerledi

Kuzey Koreli bilgisayar korsanları saldırıyı düzenlemek için Adobe Flash üzerinde bulunan yeni açığı tespit ederek saldırılara başladılar. Bu saldırının ismine de “Bankshot” adı verilmiş. Yine tüm bu detaylar McAfee güvenlik raporunda detaylı bir şekilde gösteriliyor.

Saldırı öncesinde belirlenen adreslere virüslü bir Microsoft Word dosyası iletilerek “Agreement.docx” (Sözleşme) bilgisayar başında bulunan görevlileri kandırmaya yönelik hareketler gerçekleştirildi. Raporun içeriğinde ise Paris’te bulunan ve bilinmeyen bir kişi ile kripto para ticaretinin gerçekleşeceği detayları yer alıyordu.

(Konuda bahsi geçen Word dosyası)

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri

Şuanda bu tuzağa düşen kaç bilgisayarın olduğu açıklanmadı. Aynı zamanda kaç finansal kuruluşta bu saldırının etkisi sürüyor o konu hakkın da da bir detay bulunmuyor. Ancak raporda belirtilen detaylara göre, Türk Hükümeti kontrolünde bulunan finansal kuruluşların iç sistemlerine başarılı bir şekilde erişildiğine yönelik bilgiler verilmiş. Yani aslında Kuzey Koreli saldırganlar istemiş oldukları amaçlarına ulaştığı detaylar arasında.

McAfee ise bu araştırmaları yaparken, Korece yazılmış olan iki farklı belgeyi de ele geçirerek yayınlamış. Bundan 6 ay önce aynı durum Amerika Birleşik Devleti üzerinde de gerçekleştirilmiş ve yine arkasında Kuzey Koreli saldırganlar çıkmıştı. Pyongyang kontrolünde olan bu saldırganlar, kendilerine Hidden Cobra ismini veriyor.

Şuanda hangi kurum veya kuruluşlarda ne tür zararın olduğu bilinmezken, detayların açıklanmasını bekliyoruz. Konuyu ilerleyen günlerde güncellemeye devam edeceğiz. McAfee tarafından yayınlanan rapora ise buradan ulaşabilirsiniz. Yapılan bu aptalca saldırıyı kınıyor ve Türkiye’de bulunan anti – hacker timlerinin bu saldırı sonrasında misli ile karşılık vereceklerini düşünüyoruz. 

McAfee Türkiye – Kuzey Kore Siber Saldırı Raporu ve Görüntüleri

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 009

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 002

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 003

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 00

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 004

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 005

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 006

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 007

hidden cobra kuzey kore turkiye saldiri 008

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler