Perşembe, Mayıs 2, 2024

Lenovo Legion Play Geliyor: Android İşletim Sistemine Sahip Mobil Oyun Konsolu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternete düşen yeni sızıntılara göre Lenovo, Android işletim sistemine sahip bir mobil oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Legion Play adı verilen cihaz Valve’in yakın zamanda piyasaya sürdüğü Steam Deck cihazına ve Nintendo’nun Switch serisi ile rekabet edecek. Şirketin üzerinde çalıştığı teknolojinin MWC 2021’de piyasaya sürülmesi amaçlanıyor.

Legion Play, kullanıcıların mobil oyunlar oynamasına ve bilgisayar oyun kitaplıklarını tek bir cihazda yayınlamasına olanak tanıyan AAA oyun için tasarlanmış bir Android bulut oyun konsolu olarak tanımlanıyor. Cihazda, HDR 10 desteği ve 16:9 en boy oranı ile 7 inç FHD ekran yer alıyor olacak. Ayrıca çift hoparlör, çıkarılabilir olmayan yerleşik kontrolörler ve 7.000 mAh’lik batarya bulunuyor.

Mobil Oyun Konsolu, internet devi Google’ın işletim sistemi Android’in değiştirilmiş bir sürümünü çalıştıracak gibi görünüyor ve sızan fotoğraflara baktığımız zaman Nvidia’nın GeForce Now bulut oyun platformunu da desteklediğini gösteriyor. Cihazda hangi diğer oyun akış hizmetlerinin destekleneceği ve arkasındaki donanım ayrıntıları şu anda bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler