Çarşamba, Nisan 24, 2024

Kıvırgan Tasarım: Lenovo Yoga 500 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda hem bilgisayar hem de tablet olarak kullanılan cihazlar ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Onlardan birisi de Lenovo Yoga 500 serisi dizüstü bilgisayarlar oldu. Kullanıcılar artık bir bilgisayardan tablet olmasını ekstra özellik olarak algıladığı gibi, günlük hayatta kolaylıklar sunabiliyor.

 

Lenovo Yoga 500 Tasarım ve Genel Kullanım

 

Lenovo Yoga 500 modeli aslına bakarsanız farklı işlemci seçenekleri ile piyasada satılıyor. Bu ön incelememizde baz aldığımız modelde ise i5 işlemci  bulunuyor. Bu modelde yer alan teknik özelliklerden bahsetmek gerekirse; GeForce 940M ekran kartı, 4 GB RAM, 8 GB SSD ve 500 GB HDD yer alıyor. Çok büyük bir performans beklemek bu cihaz için doğru olmaz. Genellikle 2D çizim yapan kullanıcıları memnun edecek türde diyebilirim.

 

Tasarım tarafında ise tek eksi yanı bize göre güç (power) tuşunun ön panelde değil, yanda olması. Alışkın olmadığımız için ilk kullandığımızda “bunun power tuşu nerede ?” sorusunu birbirimize sormuşuzdur. Yoga 500‘de işlemci ve ekran kartı için ayrı soğutucular kullanıldığı gibi, çok fazla ısınma derdiniz olmuyor. Zaten cihazın arka paneline baktığınızda fanları görebiliyorsunuz. 360 derece arkaya katlanabilen Yoga 500, bu konuda büyük kolaylık sağlıyor diyebilirim.

 

lenovo-yoga-500

 

Sürekli Elektrik Alan Portlar

 

I/O bağlantılarına göz atacak olursak; 2 adet USB 3.0, bir adet USB 2.0, bir adet HDMI, 802.11ac Wi-Fi ve ethernet portu bulunuyor. Ekstra olarak mikrofonlu kulaklık girişi ve SD kart girişini de unutmamışlar. Lenovo Yoga 500‘de kullanılan USB portlarının bir güzel özelliği var. Cihazı kapatsanız dahi, sürekli portlara elektrik verildiği için kapalı olduğunda da telefonunuzu veya cihazlarınızı şarj edebiliyorsunuz. Tüm bunlarla birlikte cihaz toplamda 3,5 saati geçmeyen bir kullanım süresine sahip.

 

Son olarak cihazın kullanımını oldukça etkileyen bir eksisinden bahsetmezsek olmaz. Touch Pad kullanımında hassasiyeti çok başarılı olmadığı gibi, sağ tıklama yapmakta biraz sorun yaşayabiliyorsunuz. Tıklama sorunu hariç, dokunmatik yüzey oranı belki yazılım güncellemesi ile düzeltilebilir. Ancak şuan için pek mümkün görünmüyor.

 

lenovo-yoga-500-inceleme-10

 

Lenovo Yoga 500 Alınır mı ?

 

Cihaz hafif olmakla beraber, iş hayatımızda çalışanlara daha çok hitap edecek türde bir dizüstü diyebilirim. Özel yaşantınızda da yüksek seviyeli oyunları oynamak istiyorsanız, bu cihazda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Çünkü Lenovo Yoga 500 oyun için tasarlanmamış.

 

Bir güzel artısından da bahsedelim; 8 GB SSD içerisinde Windows yüklü olduğu için çok daha hızlı ve sorunsuz bir işletim sistemi kullanabiliyorsunuz. Şuanda Lenovo Yoga 500 piyasada 1699 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Cihazın yayınlanan diğer teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

 

lenovo-yoga-500-inceleme

 

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler