Cuma, Nisan 26, 2024

Lexar, Dünyanın İlk 1TB Kapasiteli SD Kartını Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ABD merkezli bir şirket olan Lexar, Professional 633x 1 TB SDXC adını verdiği dünyanın ilk 1TB kapasiteli hafıza kartını CES(2019) fuarında tanıttı. Bir diğer hafıza kartı üreticisi olan Sandisk, 2016 yılında Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Photokina 2016 fuarında 1TB SDXC kartını tanıtan ilk şirket olmuştu. Bununla birlikte, bu kart hiçbir zaman ticarileşmedi ve bugün Lexar, CES 2019 fuarında tanıtmış olduğu kartla ilk olmayı başardı.

Lexar Professional 633x 1 TB SDXC Özellikleri ve Fiyatı

Profesyonellere yönelik hafıza kartı üretmesiyle tanıdığımız Lexar, 1TB kapasiteye sahip yeni SD kartını CES(2019) fuarıyla beraber duyurdu. Lexar’ın, Professional 633x 1 TB SDXC adını verdiği bu SD kart 95 MB / sn’ye varan okuma hızına ve 70 MB / sn’ye varan yazma değerlerine ulaşabiliyor.

Hafıza kartı, V30/U3 derecesi ile beklenen performansının en az 30MB / sn olacağını garanti ediyor. Çalışma sıcaklığı söz konusu olduğunda ise Professional 633x SDXC kartlar 0 ° ile 70 ° C arasında çalışmak üzere tasarlanmışlardır.

1TB kapasitesi ile hafıza kartı 4K video çekimi yapan kişiler ve oldukça yüksek çözünürlükteki RAW formatında fotoğraf çekimi gerçekleştirenler için oldukça ideal olacak gibi gözüküyor.

Başlıksız 1 8

Lexar’ın resmi web sitesi üzerinden satışa çıkan bu modelin fiyatı 499 dolar olarak belirlenmişsede B&H’de yaklaşık olarak 400 dolar gibi bir fiyata satılıyor. Kartın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ise şimdilik belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler