Cumartesi, Nisan 20, 2024

LG Patenti Aldı: LG Rollable Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geride bıraktığımız haftalarda LG‘nin telefon işinden çıkacağına dair söylentiler epey yaygındı, ancak görünen o ki şirket hala yenilikçi akıllı telefon form faktörleri üzerinde aktif olarak çalışma sergiliyor. Şirket kısa süre önce genişleyebilen çift ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulunarak akıllı telefonun nasıl görüneceğine yakından baktı.

Patent, 2020 yılının başlarında CNIPA’ya (Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi) başvurdu ve 9 Şubat 2021’de yayınlandı.

Patentli akıllı telefon, çok dar ekran kenarlarına sahip yuvarlak bir ekrana sahiptir. Telefonu açtığınızda ekranı yaklaşık %40 oranında artırılabiliyor, yani tablet olarak da kullanılabiliyor. Ve kayma işleminin pürüzsüz olması için LG, genişletilmiş konumda görülebilen bir ray sistemi kullanıyor. Cihazın arka tarafında, üçlü kamera kurulumunu barındıran uzun bir çentik görebilirsiniz.

LG Retractable phone
LG Patenti Aldı: LG Rollable Geliyor! 3

Cihaz ile ilgili patent görsellerine ve çalışma mantığına baktığımız zaman aklımıza Oppo’nun geride bıraktığımız aylarda bu konseptte paylaştığı bir konsept cihazı geliyor.

LG Rollable2
LG Patenti Aldı: LG Rollable Geliyor! 4

Samsung, TCL gibi şirketlerin benzer bir konsept üzerinde çalıştıkları bildiriliyor, ancak bunların bu yıl piyasaya çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Bununla birlikte, söylentilere göre Samsung bu yıl katlanabilir telefonunu piyasaya sürecek.

Bu arada LG’den gördüğümüz şey sadece bir patent, yani LG’nin bunu gerçek bir ürüne dönüştürdüğünü görmemizin garantisi yok. İlerleyen zamanlarda şirket bu projeyi iptal edebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler