Salı, Nisan 23, 2024

LG’den Pil ile Çalışan Yüz Maskesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG, halen devam etmekte olan koronavirüs salgını döneminde virüsün salgınlığını azaltmak ve insanlara rahat nefes aldırmak için standart filtreli maskeler yerien pil ile çalışabilen, taşınılabilir ve çevreci bir hava temizleyici maske duyurdu.

PuriCare Giyilebilir Hava Temizleme Cihazı, LG’nin ev için hava temizleyicileri serisinde bulabileceğinize benzer bir çift değiştirilebilir filtre kullanıyor ve bu filtreleri nefes almanıza yardımcı olması için pil ile çalışan fanlar ile eşleştiriyor.

LG, PuriCare isimi inovatik ürünün nefes alıp verdiğinizi algılayabilen sensörleri içerisinde barındırdığını ve pil ile çalışan bu fanların hızlarını bu sensörler sayesinde ayarladığını söylüyor.

Amaç; gereksiz maske tüketimini önlemek

LG PuriCare Wearable Air Purifier 01
LG'den Pil ile Çalışan Yüz Maskesi 2

IFA 2020 öncesindeki bugün yapılan duyuru, COVID-19 salgınından açıkça bahsetmiyor, ancak maskenin buna yanıt olarak geliştirildiğini büyük ölçüde ima ediyor. Şirket, giyilebilir hava temizleyicinin bazı insanlar tarafından takılan “tutarsız” ev yapımı maskelerin yanı sıra yetersiz kaldığını söylediği tek kullanımlık maskelerin yerini alacak şekilde tasarlandığını söylüyor.

2.000 adet ilk cihaz, sağlık personellerine takdim edilecek

Temmuz ayında, LG maskeyi ilk duyurduğunda ve 2.000 cihazı Seul’deki bir üniversite hastanesine bağışlayacağını söylediğinde, şirketten bir yönetici, bunun “uzun süren COVID-19 salgını sırasında “sağlık personeline yardımcı olacağını umduklarını” söyledi. Korea Herald durum hakkında; tıp personelinin saatlerce maske takmasını kolaylaştıracağını umduklarını bildirdi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler